lördag 31 december 2011

Mellanläge

Sitter på bänken inne på ÅC. Jag hade i förväg kollar upp öppettider och visste att sex var klockslaget. Nå. Planen var blott ett kort (Gott nytt år) till en vän som gör årsläger. Nå. Konsum hade slut och Supermarket hade enligt uppgift aldrig slängt iväg dem. Jag fick ett samtal från drottningen och är stunda laddad med en ask Paradis och en vitlök. Vi hörs o cyberspace, hör ni.


Åter på porslin

11.14 f.m.
En klassisk rubrik som aldrig tycks gå ur tiden. Nå. Så är situationen. Känner i systemet att jag fann mig sittande framför skärmen hävdandes både tre och fyra kalla under fredagskvällen. Nå. Nu har vi lördag och dessutom Nyårsafton. Imorgon kommer vi åker en gång att rulla i 1 januari. Tål att tänkas på. Önskar alla, inget än det bästa. Nu blir det lunch. Ciao ~

12.41 f.m.
Åter på porslin. Blev en stadig frukost för lunch. Nu ska jag bara göra rent låda, sen är siktet ställt på Strömpilen. Vi planerar visst att lyxa till det idag.

fredag 30 december 2011

Mmmm

Lite softigt, eller vadå?
Det smakar mycket bra.
Klara tyckte om kvällsutflykten.


Middag

Oh. Mums. Min hustru har gjort det så läckert. En annan är halvägs genom tvättstugan, I mean.


Wordfeud

Inleder en ny rackare med min vän Dennis. Inleder starkt, might I add. Tycker definitivt inte att det hör ungdomen till att riva av med fem bokstäver, så där som jag gör. Nå. Ingen är väl att förtälja hur det ska sluta, som spelet just börjat.


Skön lirare

Efter given korrespondens kan jag inte annat än älska henne för den underbara hustru hon är. Min hustru.

Snart når då år elva sitt slut

Det var bara någon timme sedan min uppdragsgivare gav mig den här schyssta gåvan inför det nya året. Gissa om min hustru kommer att gå i brygga - hon älskar julmust.


Yogurt för vuxna!

Dröm med smak av något så fint som mjölkkola.
Till och med namnet lockar, tycker jag.torsdag 29 december 2011

Dagen i sin helhet

Gjorde en dag i ärans tjänst och allting flöt på allmänt nice. När det drog sig mot kväll satt först drottningen i soffläge, knappandes på luren. En stund senare käkades det en gübbfet middag (eller skedde de två scenerna vice versa, I can't recall, honestly). Nå.Just ja, jag glömde visst helheten. Just som jag kom från Ärans tjänst kryssade jag in över Ålidhems kyrka så att jag kom att möta flickorna just vid Ålidshems centrum. De hade handlat och vi var redo för avfärd. Jag gled in på Oneway och den hederliga araben visade sig kunna leverera ett splitternytt nummer av Kingsize Magazine; hiphop för ungdomar och vuxna. Asfett, juh.


Så, glöm inte att hugga ert eget nummer. Kom ihåg, har ni en Pressbyrån inom räckhåll så är heller inte Kingsize Magazine utom räckhåll. Det är bara att slå till, så håller ni er underrättade inom allt vad som händer inom svart musik i lilla Sverige.

tisdag 27 december 2011

Oh

Har precis ätit en portion lasagne som fått en jätte att lägga sig. Tog mitt colaglas och ställde sikte på vardagsrummet och soffan. Till min stora vånda möttes jag av följande syn. Det kom tillbaka till mig, just innan middagen hade jag ju varit i tvättstugan och hämtat in lasten. Soffklädseln. Det var ju bland annat där de klibbiga tonerna från Västindien gick rakt in i min hjärna via mina rosa Skullcandy. Oh. Finner mig nu istället sittande i datafåtöljen, med labbarna prydligt upplagda. Nu ska prinsessan nattas. Vi får väl se om även undertecknad slocknar.


Åter på porslin

Ja, för typ femtioåttonde (No shit, Sherlock; pun intended) gången sitter jag då här. Avkopplande. Mitt stora fönster att kunna skriva av och ur mig. Behovet, till råga på allt. Så. Som tidigare nämnts pryder ett nytt väggur köksväggen sedan igår kväll (försökte först skriva ihop de två föregående orden och Swype föreslog då 'iktorivil' och jag har _inte_ lärt den, hur sinnessjukt är inte det?), och tidigt i förmiddags gjorde jag andra grundinställningen. Ja, jag är perfektionist, och vill att Quartz-verket ska segla klockrent. Nå. Klämmer in att jag fick i mig en stadig frukost bestående av två polarbröd med smör och ost, två ärg med kaviar, en tallrik risgrynsgröt med socker och kanel, samt en sinnessjuk bägare med kaffe. Löfbergs. Mörkrostat, givetvis. Nå. Har även haft ett ytterst givande utvecklingssamtal idag. Inte då heller å Klaras vägnar, utan å mina egna. Man är aldrig för stor för att utvecklas. Lunchen stod i nåt enkelt. En färdigrätt från det lömska hörnet inne på Konsum. En tjugolapp. Nå. Nu ska jag göra rent, sen unna mig nåt. Ciao.


Gäsp

Godmorgon. Har käkat en gert frukost och ställt nya köksklockan, som insamlades igår. Intressant mackapär. Ej radiostyrd, men man ställer ett digitalur och den synkroniserar sedan pendelverket utifrån detta. Nå. Iväg nu.


måndag 26 december 2011

Vilken färd

Wow. Maxi. Hungern. Den skrikande hunger. Väl i trapphuset blev Klara tjurig för att jag tyckte hon masade i trapporna, och då bar upp henne. Hon la sig på golvet framstupa, och vägrade till en början ge något uttryck överhuvudtaget. Nå. Det gav sig. Vi käkade makaroner och köttbullar, och sen var heh mätt och belåten. Ungefär då åkte glassmaskinen fram. Mmmm. Nu är hon kvart i tio och vi har hunnit med en himla massa. Sanningen ska vara sagd; Klara är uppe än. Hon sitter höger bredvid mig och tittar Pingu. WT med en treåring uppe när klockan nästan är tio? Kanske lite, men när hon ändå har jullov känns det okej att ta ut svängarna litegrann. Nå. Har fått kräm i min blixt också. Fyra stycken batterier och jösses vilken blixt. Med Tamron 18-200mm och denna blir kameran ett sådant monster att man med möda lyckas hålla den upprätt. Nå. Dags att börja göra avslut, sängen väntar. Oh. För den som inte kände till; pröva hemmagjord glass. Den slår allt ni smakat tidigare.


En uppvärmd toalettsits

Skönt att sätta ner ändan på en sådan. Skönt indeed. Så, som ni förstår befinner jag mig på porslin. Dagen har passerat klockrent. Fyndade en sen julklapp åt mig själv - en fotoblixt. Nu återstår att se om man har några R6/AA på lager här hemma. Troligtvis inte. Just my luck. Blir en tur med flickorna på affären sen, antagligen. Nä. Nu ska jag göra rent hus. Papper finns att tillgå så det vankas ingen klassiker. Lär dock ändå hoppa i duschen; skönt att styra upp sig likt en ångbåt i Mississippi.


En smidig brunch

Jag tog stålhästen och dundrade upp till ÅC. Grandiosa levererar en nyhet, "Gudfadern", som till skillnad från övriga "X-tra large" (jfr. 330g) rymmer hela 550g. Mums. Sen en enkel variant med mozzarella till prinsessan. Mmmm. Känner lukten från ugnen. Nu blir det hastigt och lustigt, sen ska jag hoppa i mitt blåställ. Hopas alla har haft en schysst jul, det har jag. Ciao~


söndag 25 december 2011

I badkaret

Oh. Detta känns så välförtjänt. Ett hett bad, inga konstigheter. Undra hur varmt vattnet är. Lustigt. Jag tar ingen koll. Borde skaffa mig en vattentermometer; i.e. nåt en bara sticker ner i plurret, som läser av. Alla vet t.ex. att 30/40/60/90° är vanliga tvättprogram, men hur känns egentligen fyrtio grader varmt vatten? Skulle jag kunna skatta temperatur med blotta fingret? Antagligen inte, detta som jag helt saknar referensramar. Nå. Nu ska jag fortsätta njuta.


Klantigheten

Det var här det började. Jag hade badat. Luren hade legat bredvid mig vid badkarskanten, och jag hade (hör och häpna) förmått att inte droppa den i plurret. However. Nu var det färdigbadat, och jag tyckte att telefonen kunde få ligga på skötbordet medan jag ägnade mig åt lite intimhygien. Detta är då vy från badkaret. Skötbordet ligger som ni ser ungefär en och en halv meter framåt. Inga större konstigheter. En lugn vallning, så kommer den att lägga sig snyggt på sätet, tänker jag. Så bereder jag mig, och kör. Hur tror ni det slutar? Jag ser mobiltelefonen segla genom luften. Den landar visserligen ganska precis i mitten av skötbordssätet. However, den fortsätter glida, likt en backhoppare i stora hoppet lättar den över vallen, och jag hör hur den studsar upp mot väggen till torkskåpet, för att sedan göra det över en meter långa fallet ner till badrumsgolvet. Vidare, jag hör det klassiska ljudet av bakstycket. Batteriet åkte med andra ord ut. Terminal shutdown. Uptime lost. Lite av det klassiska läget. Nå, shit happens.

Vidare. Som sagt, jag ämnade ägna mig åt intimhygien. Nu har drottningen haft sin lilla reseförpackning med raklödder stående på badkarskanten ända sedan dagar innan den tänkta avresan not Mallorca, Spanien. Jag har ju egen hyvel, och lödder, men av naturliga feminina skäl tycker jag att drottningens Venus hyvel och "Sensitive" gel med Aloe Vera är betydligt behagligare. Nå. Nu tog det slut. Just som jag stod i full gång med att justera vad som efter flera veckors lättja kommit att bli en mindre buske. Kaos. Jag fick helt enkelt avbryta uppdraget. Naturligtvis kom jag att göra en schysst comeback, men det tar jag inte upp här.

Julen är förbi

Jag har aldrig varit mycket för denna tradition, men det är trots allt barnens stora högtid, så visst ämnade jag bara med i matchen. Det var mitt på dagen som min stålhäst lättade mot Berghem. Flickorna var redan på plats. Julmaten var en stor succé, och ni vet resten. Klapplivet, och så där. Fick jättefina presenter. Ingrid fick bl.a. en rosa Adidas mössa och en glassmaskin från OBH. Planen var att vi skulle övernatta. Jag fick dock hemlängtan eller kalla fötter. Framåt sena kvällen fann jag mig själv sittande ensam framför datorn, försjunken i en förtrollad MMORPG-värld. Det blev rätt sent. På juldagen blev det då ett kärt återförenande med flickorna. Ja, det är ju idag, juldagen. Formen är skaplig. Har dock åkt på en förkylning, vilket är trist men också typiskt så här års. Blev spagetti och korv till middag ikväll. Gäsp. Soffläge. Svart musik ljuder ur högtalarna. Nå. Dagens stora höjdpunkt var förresten besök av min kära vän Alexander. Det var hela hans fina lilla familj som kom, och så stor lilla Emil har blivit.


Klara och Emil med sina respektive mammor i soffan.

Oj oj oj. Nu ska jag varva ner, lyssna på musik, och förhoppningsvis snart krypa ner. Drottningen har varit dålig i magen hela dagen.

lördag 24 december 2011

Fotografen är hungrig

Truth be told, jag har inte ätit mer än ett polarbröd på hela dagen. Varje ord ger mig höga tankar om julmat. Alldeles nyss blev jag tilldelad en varmkorv som visade sig bestå av plast. Nå.


Underbara flickor

Sitter i skrivande stund och pillar på med julklappar. Måste nog snart trampa iväg och hämta några kalla och en laddare, mot bakgrund av att vi faktiskt ska övernatta.


Klassiskt TMNT

Visst, min skapelse ser snudd på sinnessjuk ut på ritbrädet. Nå. Klara ger sitt fulla approval och fyller i med detaljer.


Inte mycket snö

Just som jag allra helst önskar, denna 24 december. Nå. Nu bär det av till Berghem.


torsdag 22 december 2011

Torsdagen

Gäsp. I skrivande stund ligger jag nerkurrad. Flickorna intill mig. Mörkret. Ljudet av diskmaskinen. Ljuset från LED-displayen. Gäsp. Blev en enkel lunch i form av ett stycke cheese och ett stycke bacon cheese, och visst var det ösigt under dagen. Nå. Strax efter sju dundrade jag. Kungspassagen hade tacksamt nog också förlängda öppettider, så jag kunde knalla in på Gallerix och köpa ett julkort till min skapare. Det hinner måhända inte fram till den 24e, så jag får vara tacksam surt min mammaledig har varit den som brytt sig om religiösa datum. Vi är likadana i det avseendet. Nå. Nu ska jag släcka ner. Gick förresten med sopor och återvinning tidigare. Slängde då Bostadens tidning. Skummade hastigt igenom den. En rätt schysst deal gällande Umeå Open. Skulle man? Nä. Jag är så okultiverad. Godnatt.


Vilken inspark

Gräddglass med en enkel espresso över. En Japp på det sen. Tänk er den klassiska reklamfilmen med den där svarta hunken. Briljant. Nu kör vi igång.


Mange Makers - "Mange bjuder"

Utvilad men krasslig

I natt har jag sovit gott, och länge. Hon var ungefär kvart i tio när jag gick till sängs. Sov antagligen långt innan elva. Jag hade antagligen somnat tidigare, om inte drottningen hade blivit pratsugen. "Älskling, när jag har fått fast jobb, kan inte vi skaffa hund då?", började det. Sen var det i princip hela alfabetet som rann ur henne, drottningen. Till sist grymtade och muttrade jag bara av artighet. Till sist mumlade jag att jag inte gå i god för något som kom ur min mun. Jag var helt enkelt för trött. Kort därefter sov jag. Vaknade naturligt vid halv sju. Flickorna sov. Nyttjade min givna sovmorgon och snoozade nästan en och en halv timme ytterligare. Sen frukost, tandborstning, blöjbyte, och flickorna iväg mot Greta. Jag gjorde mig färdig för avfärd. Kollade bläcket utanför köksfönstret. Närmare tio minusgrader. Milda Matilda. Nu är den norrländska midvintern här på riktigt. Avskyvärt. Är ju dessutom krasslig. Allmänt tung i huvudet, och den här förkylningen som jag känt tecknen av i ungefär två dygn kommer antagligen att slå ut i full blom lagom till julhelgen. Nå. Jag tog på mig långkalsonger och knallade ner till trampmobilen, som jag lyckligtvis ställt inne i trapphuset. Jag vill inte ha köldskador på metallen, nämligen. En varm sadel är något av en bonus. Off I went. En stund senare landade jag på Sambandscentralen, där jag i skrivande stund befinner mig. Ska få lite vettigt gjort, och sedan påbörjas ännu en värdefull dag i ärans tjänst. Bon Voyage!

onsdag 21 december 2011

Tidig kväll

Smör. Läste nyligen en artikel om en smörliga. De hade åkt till Norge och sålt smör till ockerpriser. Det hela ansågs organiserat och inte minst gravallvarligt, så samtliga inblandade häktades. En sann historia. Ska referera URL sen när jag sitter vid en dator. Nå. Vid paltbordet smörade jag fett (pun intended), och kände mig riktigt high life när jag tog en rejäl klick. Nå. Dagen har gått av bara farten. Har en inkommande förkylning och jag känner hur den fler mig lågmäld. Klockan är inte ens tio men jag ligger redan. Trött. Köksbordet är fint. Drottningen gör allt så fint. Strökaret som jag fumlade med i morse synes här också. Hushållspapper måste fyllas på också ser jag. Nå. Släcker ner jag nu. Oh. Knäck.Soffläge

Det blev som jag tidigare nämnt en riktigt tidig morgon. Till råga på allt säger ryktet att vi är inne i årets allra mörkaste dag. Vintersolståndet, tror jag det kallas. Nå. Sanningen ska ligga på bordet. När jag satte rubrik var jag extremt satt i kistan, därav valet av rubrik, men jag blev då "översatt" med som följd att jag nu befinner mig på porslin. Något av den klassiska valsen. Vad satte jag i mig då? Well, en lunchlåda förbereddes faktiskt under gårdagskvällen. Jag glömde dessvärre få med mig den där vid tjugo i sex i förmiddags, glömsk som jag ofta är. Nå. Det blev så lägligt nu. Jag vände på innehållet i den klassiska matlådan från IKEA, och kolla sen formen i tallriken. Wicked, man. Sexton(?) köttbullar på undersidan och grabben är helt med i matchen. Lite smör- och rapsolja över och in i mikron, en stund senare mådde jag gott. Nu bara lite kaffe. Men vänta nu, var har toalettpapperet tagit vägen?


Tidig morgon

Hon var 4.57 när klockan ringde. När jag öppnade frysen mötte jag av följande syn. Ja, snabbkylningen igår rann tydligen ut i sanden. Klassiskt läge. Vidare. Vid den här tiden på dygnet är jag tydligen sjukt klumpig. Skulle sockra gemen för att mötas av stopp i röret på portionströaren. Skakade den våldsamt och proppen lossnade och en portion klibbigt socker kom på golvet. Skurade hastigt och lustigt. Sen skulle jag flytta grötskålen för att klolösa åt att bre mackor. Den får sned vikt då en skvätt mjölk rinner ut på bordet intill. Bah. Det går inte särskilt bra för mig. Sen känner jag en förkylning under inkubation också. Naturligtvis kommer den att slå ut i full blom lagom till julafton. Bah. Nu ska jag få i mig frukosten, sen iväg.


tisdag 20 december 2011

Middag och snart sängen


Det blev den här rackaren till middag. Gott var det. Jag hade tänkt att det skulle bli en lunchlåda över till morgondagen, men i vanlig ordning gick det åt pipsvängen, och jag åt istället upp hela byttan likt den oxe jag faktiskt är. Måltidsdrycken stod i julmust, Apotekarnas. Det går nämligen vilda rykten om att Nygårda inte levererar. Så, nu återstår bara att borsta tänderna och byta blöja på den lilla prinsessan, sedan sänggång. Imorgon är en ny dag, och jag har mycket sömn att ta igen.

Hemkommen

Sitter i soffan med flickorna. Gjorde ju en tur på stan. Var bl.a. och hjälpte drottningen med några smärre kompletteringar inför den stundande ceremonin. Vidare, knallade in på Phonehouse och kikade. Den starka familjen Galaxy har nyligen fått två nya medlemmar - W och Q. Intressanta varianter, indeed. I vanlig ordning ligger dock nämnda kedja bakom flera av nätets framstående prispressare, så också på dessa modeller. Jag kunde inte låta bli att retas lite med säljaren genom att demonstrativt rulla över Prisjakt's pristabell för just Galaxy Q. Han började då (givetvis) prata abonnemang. "Ja, abonnemang, det är ju kloka grejer", säger jag. Säljaren förstår inte (eller låtsas inte förstå) sarkasmen. "Ja, det gäller ju att ha koll på vad man betalar för", säger han retoriskt. Skön. Jag kollade ett par andra affärer och trampade sedan hemåt. Som sagt, nu i soffan med flickorna. Tog julmust. Ingrid blev lite arg och tycker att jag kunde vänta till maten. Jag replikerade att jag kunde ta Klara en sväng på centrum och köpa en flaska. Nä, Klara är krasslig så det går inte. Nä. Vi får se hur det blir. Hon tackade då inte nej till en skvätt julmust, drottningen.Mat är min största njutning

Vad värre är lyckas jag dåligt med att hålla nere kostnaderna. Uppenbarligen är enda sättet att komma undan med tjugo kronors lunch (när man glömt gardera matlåda) att gå på Mc'D och begära två cheese, eller hörnet på Konsum. Nu blev det lösvikt för 109kr. Damn. Jag spräcker kassen hur mycket jag försöker att inte..


måndag 19 december 2011

Aftonen var då kommen

Gin är kvart i elva och jag är redo för sängen. Vi har en bra inspark på vecka femtioett att gnugga på. Jag inledde dagen med att uträtta ett väsentligt ärende. Vidare, en bacon cheese och ett kort telefonsamtal senare var jag åter i ärans tjänst. Full rulle framåt. Dagen passerade och Klara hade ännu ej hunnit sions när jag kom genom dörren. Just ja. Jag ringde även 1177 (följt av Läkemedelsupplysningen) gällande Klaras hosta och Cocillana. Svaren jag fick hade jag antagligen kunnat finns själv på FASS.se - och då sluppit telefonkön. Äh. Gjort är gjort. Tack och lov har Klara inte hostat lika förfärligt idag som igår. Nå. Tiden rinner iväg. Ska upp tidigt. Just ja. Har köpt ett sånt där fiffigt duschmunstycke (till kranen) idag. Smått festligt. Middagen stod förresten i köttfärs, riven ost, och pasta. Halvvägs genom portionen kom jag på att jag hade glömt den givna kryddan, varvid jag hastigt och lustigt pressade tre tjocka klyftor vitlök över återstoden av måltiden. Mums. Godnatt, mina damer och herrar. Just ja, jag fick årets första julkort idag. En gammal vän låg bakom signaturen. Mycket uppskattat.


En hostande prinsessa

Gäsp. Godmorgon Sverige. En slags sovmorgon, eller ändå inte. Har vaknat upp av Klaras massiva gnälla hostattacker vad som känns som stup i kvarten.

Stackars lilla Klara. Jag vet att jag själv i regel åket på bisarra hostor när förkylningen är framme. Vad ska man ta sig till? Då det snarare verkar handla om irriterade luftvägar än slem är Mollipect rätt värdelös.

Vidare, jag har en stor flaska Cocillana (som jag själv fick utskriven vid min sista monsterförkylning) stående i medicinskåpet. Skulle man våga ge en treåring en liten tesked?

Nä, jag ska be Ingrid ringa 1177 idag. The doctor know what's best. Nu ska jag dundra iväg dock. Sambandscentralen nästa; har en viktig uppgift framför mig idag. Hoppas på bra väglag, trots det snöblandade regnet som föll igår.


söndag 18 december 2011

Söndag och vecka femtio mot sitt slut

Det har varit en bra vecka, inget snack in den saken. Vi går mot årets stora högtid, och även ett nytt år. Spännande, verkligen.

Hade bokat tvättstugan sju till tio och som klockan närmade sig halv åtta kom oron. Jag mindes den gången. De där gångerna. "Tvättmaskintjuvarna"som jag har valt att kalla dem i mina memoarer. Hade de hunnit slå till? Bäst att jag skyndade mig. Blott minuter senare var jag nere i tvättstugan. Det kom in en herre. Jag sa Tja, han sa Tja tillbaka, och dialogen var ett faktum. "Ehrm, ska du ha maskinen där inne?", frågade han. Jag var blixtsnabb i mitt utlägg om att det skulle jag visst inte, och att han gott kunde ta den. Kommunikation när den är som bäst.


Flickorna hade spenderat dagen hos mormor och morfar på Berghem, medan jag hade stått i ärans tjänst. Klara skulle sova och vi gjorde kväll. Det skulle snart visa sig att den lilla prinsessan var allt annat än trött. Hon småpratade i mörkret, där hon låg mellan oss. Ibland har man svårt att hålla sig för skratt, trots att man försöker hålla på tystnaden. Jag sneglar då och då oroligt på väckarklockan. Tio skulle tvättstugans e-tidlås slå igen, så innan dess skulle projekt nattning tvunget vara i hamn. Det såg ut att falla. Som drottningen gick upp för att kissa förklarade jag för Klara att jag bara skulle gå och dona med tvätten. Så blev det. När jag kommer tillbaka hör jag ett host ifrån sovrummet. Jag öppnar försiktigt dörren och tittar in. Jag ser Klaras ögon. Jag hör drottningen ryta. Arg är hon. Tycker att jag är dåraktig som kommer in, när hon äntligen varit riktigt nära att få Klara att somna.

Jag i min tur ville ju bara att Klara skulle känna sig försäkrad om att jag fanns i närheten när hon föll i sömn. Nå. Nu låg vi alla tre under täcket igen. Just som jag tror att prinsessan kan komma att slockna för kvällen händer det. Jag hör det klassiska ljudet. Ett barn som kastar upp. I nästa ögonblick hör jag drottningen. "Åååååååååååh, rakt i munnen på mig! Allt for rakt i munnen på mig!" och i nästa stund är det allt annat än tyst och sleep mode. Det är byte av sängkläder, och in i duschen för två nerkräkta flickor.

Jag sticker inte under stol med att drottningen i detta skede är mycket vrång på mig. Hon anser att om jag inte hade stuckit in mitt huvud när jag kom ifrån tvättstugan hade Klara sovit, och då hade hon inte kräkts, och hon hade inte fått allt Klara ätit under dagen (blandat med magsyra) rakt in i munnen. Jag håller stånd. Om det är att betrakta som 'En dåres försvarstal' eller ej? En helt annan fråga.

Nåväl. Kanske tio minuter senare ligger vi åter till sängs. Nu somnar snart Klara. Jag smyger upp. Hungern har legat över mig hela dagen. De hade visst ätit lax med potatis och nån kall sås med räkor, där på Berghem, flickorna. Det hade till och med blivit över åt mig. Åh, kungligt. Som vi låg och nattade Klara för sista gången frågade Ingrid "Nu är du inte särskilt sugen på att äta va?" (i och med all uppkastning), men det var jag visst det. Faktum är att jag inte hade tänkt på mycket annat än mat under hela tiden som vi legat där. Nu tog jag mig upp, och snart serverade jag mig själv denna goda huvudrätt, kantat med en Västindisk maltbrygd. Finemang blev det. Mums. Nu ska jag vika min rentvätt, sedan lägga huvudet på kudden. En ny dag och vecka imorgon.


En sådan lunch

Oj oj. Det var på Jockes inrådan jag klippte en BigMac meny. Oj oj. Och plusmeny och chili cheese grejer till. Sitter och jobbar med colan nu. Två minuter. Vill ju hinna dunka kaffet också.


Avrundar lördagen

Du har bra en bra dag. Skön spark från förmiddagen till fram emot kvällen. Ja, kaboom.

Blev korv med makaroner till middag. Drottningen var ledsen. När hon och brukaren var på bussresa hade hon kommit i dispyt med chauffören gällande diverse rutiner. Det var en gräslig resa allt som allt tyckte (från vad jag hörde, förståeligt nog) min älskling. Nå.

Gjorde en utflykt på kvällen. Blott några hundra meter, upp till centa. Köpte diverse onyttigheter. Sen på väg ut såg jag tidningen. Bamse. Jag hade så många nummer som liten grabb. Visst borde hon? Som redan älskar filmerna med samma björn? I mean. Ja visst.

Nu avkoppling. Snart säden. Som sagt, klockren lördag. Ses imorgon, förmodar jag.
lördag 17 december 2011

En sen lunch

Livet är likt glasyr på en kaka - sweet. Blev vegetarisk lasagne och två klassiker. Har i skrivande stund tuggat i mig ena cheeseburgarenoch halva matlådan. Inte alls fel.


fredag 16 december 2011

Veckans avslut

Okej, vi har fredag, och vecka femtio verkar avrundas alldeles snyggt. Sitter i skrivande stund tillbakalutad framför arbetsstationen, klockan är lite över tio i elva, och imorgon är det bara tuta och köra.

Lunchen då? Ja. Det blev som det. Inte nog med att jag lyckats misstyda agendan, det blev heller inte mer än två kycklingklubbor och en låda stuvade makaroner med korv och ketchup. Inte heller nog med detta, utan efter förtäring märker jag hur understycket till lådan som rymde kycklingklubborna är utbränt, eller vad man ska säga. Bränt. Jag blir genast upprörd.


Hade det smält i mikron? Hade jag ny fått i mig giftiga kemikalier som kommer att ge mig vande i nåt invärtes organ, typ bukspottkörteln? Jag frågade efter råd. Mina kamrater agerade lugnande, krön hade de svart på vitt? Hade jag? Man läser så mycket. Jag slog ifrån mig oron och stegade ut på fältet.

Några timmar senare var jag hemma med flickorna. Det hade inhandlats kyckling och det var underbart. Nå. Prinsessan hade en egen agenda. Choklad. Det var festligt.
En stund senare sitter jag faktiskt ner vid matbordet och inmundigar kycklingen. Det var nice. Helg, vecka femtio. Snart har vi jul och nyår, det är inget större snack om saken. Nå. Imorgon är det upp med tuppen, så jag ämnar göra ett kort avslut här. Vi hörs och syns, mina damer och herrar. Jag hoppas förresten att er fredag har varit lika givande som min.


Åh drottningen

Så var man kommen ut duschen. Dags för frukost. Jag har förresten haft sovmorgon. Nå. Jag har flera färdigheter, att koka gröt är inte en utav dom. Nå. Starkt kaffe med smörgås fick det bli. Så kastar jag blicken mot köksbordet. Vad ser jag? En tallrik med havregrynagröt, stående där, på min plats. Bara att stoppa i micron. Åååh. Jag blev alldeles rörd. Min drottning - världsbäst. Nu bär det snart av mot Sambandscentralen. Vi hörs!


torsdag 15 december 2011

Torsdagen i revy

Nu så. Sitter på porslin. Nyss hemkommen från terminens och årets sista omgång teater. Flickorna sover. Skönt att göra ifrån sig. Min tarmflora är så klockren nowadays. Kung. Anyways.
Över tre timmar av dagen har kommit att upplevas utomhus, men ändå inomhus. I en julbod, nämligen. Stan är igång trots att det har varit en regnig dag. Min uppdragsgivare hade förvarnat om att det urusla vädret antagligen skulle göra skäl för att ha lektyr till hands. Den lokala Nöjesmagasinet City låg förberedd alldeles intill mig, så den blev det.

Jag fastnade på tre olika uppslag. Först, WESC har tydligen öppnat i stan, och detta har visst gått mig förbi. Vidare, nån skribent hyllade reggaebusschauffören. Vidare, Krogen Krogen sparkar igång på nytt, i ny regi. Oj oj. Tänk om de kunde göra nåt genuint fett av den där källarlokalen. How awesome that would be. Nå.

Som sagt,i skrivande stund på porslin. Lite dataspel sen tror jag. Sovmorgon imorgon.

Kungsgatan sedd från Renmarkstorget.

Reggaechauffören på fjärdeplats under "Inne just nu".

Wesc har öppnat en exklusiv butik i Umeå, men var ligger den?

In my courtyard.

En underbar middag; potatisgratäng med nåt kött, rullat i bacon.


  Uppdatering, kl. 23:58
Trött. Tagit hand om efterspelet efter middagen, sen sprungit med källsortering och hushållsavfall. Sedan spelat in några experience points emot orcs och dylika monster, men det tog mig emot. Slängde på det andra avsnittet av Terra Nova, men orkade knappt se anslagsscenen, så fick jag stänga av. Nej, nu är det menat att jag ska krypa till kojs. En mycket produktiv dag mot sin ände. Ska ta mig en dusch innan jag går och lägger mig. Det har jag förtjänat.