torsdag 3 april 2014

Torsdag, v. 14


Förskolan
Gäsp. Fem i halv sju på morgonen och jag fann mig själv stirrande på kylskåpet. Ett anslag med textur, siffror och bokstäver om vartannat. Oj oj oj. Jösses. Efter sommaren börjar Klara förskolan. Året innan första klass. Det var ju faktiskt så sedan som nu i höstas som vi var på studiebesök på förskolan här allra närmast oss. Jag kommer ihåg när jag själv började förskolan. Jag kommer ihåg mina två bästa kompisar. Jag kommer ihåg hur vi lekte. Herre jösses. Tiden sticker verkligen iväg.


Missödet
En och en halv timme senare är arbetet i full gång. När jag så packade upp ett gäng skärbrädor vek sig plötsligt metallspjutet som de skulle hänga på. Suck. Jag inspekterade mitt missöde (läs: nederlag) och konstaterade att den ena av spjutets två infästningar hade gått om intet. Jag vandrade med svansen mellan benen för att hämta ett nytt spjut. Detta skulle lyckligtvis visa sig vara betydligt stabilare, skärbrädorna hängde riktigt snyggt och stabilt. Spjutet stod 90°, det vill säga rakt ut, utan någon hint om att de skulle vilja vika ner sig, trots tyngden av sisådär två nävar skärbrädor i bok. Allt var just som det skulle vara. Så hade jag också vänt ett tydligt bakslag till medvind. Jag gick som på små moln av lycka, minuterna därefter.


Oljebytet

Jag slutade rätt tidigt, och bestämde mig för att det var läge att nyttja timmarna innan vi skulle hämta Klara till att göra säsongens oljebyte. Förra gången fick tillverkaren Topran stå för oljefilter, då beställt från nätet, men den här gången fick det bli Biltemas egna oljefilter, vilket enligt opinionen tydligen ansågs vara helt okej. En burk innehållande rengöringstillsats fick dessutom stå på tomgång i ungefär en kvart innan vi rullade in i gör-det-själv-hallen och satte igång. Allt gick som på räls.


Affären
Det var ett bra tag sen jag la ut en annons på de 14" hjul som jag fick köpa för en spottstyver av kollegans grabb. Den ursprungliga idén var ju att vi säkert skulle ha nytta av dem, fast i och med att vi skaffade andra hjul har dessa bara legat i förrådet och samlat plats. Jag lade som sagt ut en annons på Blocket men intresset har varit blekt. Så häromkvällen kom ett kort mejl där någon visade sig vara intresserad. Idag bollade jag ett telefonsamtal och det blev bestämt att han skulle komma förbi. Strax efter klockan tre kom karln ifråga. Han skulle tydligen använda hjulen nu till sommar, då de saknar dubb. Affären gjordes upp smidigt. This was clearly one of those win-win situations.


Inköpet
När vi likaså var och köpte oljefilter passade jag på att köpa en sats med färgkodade blocknycklar. Jag hade kikat på dem ett bra tag och varit imponerad av finishen. I mitt stilla sinne funderar jag på hur länge färgen kommer att sitta kvar. Ligger färgen rakt igenom metallen, eller som ett ytskikt? Kanske dum frågeställning, men jag är åtminstone ärlig, då jag är novis och därtill föga insatt i hur det går till vid tillverkning av verktyg i metall. Jag får bestämt ta och läsa på lite.


Katten
På kvällskvisten fotograferade jag vår huskatt när han satt i soffan och bara myste och hade det gott. Han har så många karaktäristiska personlighetsdrag, denna katt. Jag blir allt som oftast full i skratt över hur han beter sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar