söndag 20 oktober 2013

Söndag, v. 42


Studiebesök på förskolan
Ingrid hade styrt upp en inbjudan till någon slags öppet hus som hölls på den del av Ålidhemsskolan som hyser förskola. När vi kom in i aulan var det full konsert. Några lite äldre barn sjöng och spelade inför publik. Fiket hade också öppet. Snacka om stojig söndag. En stund (och några trappor) senare hittade vi till rätt delen av byggnaden. Vi fick kontakt med två fröknar, först hon som skulle "föreläsa" som berättade lite. Sedan kom en annan fröken när vi satt och hängde i soffan. Denna var initiativrik och lockade in oss till ett klassrum. Det märktes att hon hade pedagogiska färdigheter och i största allmänhet god hand med barn. Den vibben kände jag genast. Först var Klara lite blyg, men det dröjde inte länge förrän vi satt ner vid ett Bord och Klara visade vad hon kunde göra med bokstäverna. På ett klassfoto i korridoren kände Klara genast igen två ansikten, dels grannpojken Mohammed, dels en tjej, Mai, som tidigare gått i ett familjedaghem tillhörande samma "grupp" som Klaras. Det här kan nog bli något. Wow. Det är mindre än ett år tills Klara börjar förskolan. Det är således också mindre än två år till Klara börjar första klass. Lågstadiet. Wow. Det är helt vansinnigt så fort tiden går.


Lite fika på stormarknaden
På eftermiddagen for vi först till stan och gjorde ett par återköp, men även ett köp. Sedan stack vi till Ersboda på jakt efter en värmande rattmuff till vintern. Vi slog till och sedan hade vi bestämt oss för att lyxa till det och fika på nåt lite finare ställe än den sedvanliga lobbyn till stormarknaden. Ja, vi tänkte unna oss typ ett sådant ställe där en kaffe kan kosta uppemot en tjugolapp. Den typen av söndagslyx vankades. Jag lyckades dock fälla hela det projektet, då jag kände att muffen inte blev riktigt rätt, så vi fick vända och lämna tillbaka den. Sedan var vi ju likväl i krokarna, så då kunde vi väl ändå ta den där fikan i lobbyn på Coop Forum. Det skulle ju ändå bli en slags omväxling, då vi vanligtvis sitter i Maxis entré. Omväxling förnöjer, och kursen var schysst, för den delen med. Ingrid var väl inte sådär jättenöjd i Oves schackdrag, men hon höll god min. Slutligen, just innan stängning, blev det också en (annan) rattmuff.


Ansiktsmålningen
Vi hade tidigare köpt ansiktsfärg när vi var inne i stan, och på kvällskvisten började vi (nåja, Ingrid var faktiskt den stora konstnären bakom alla ansikten, så äran ska rättmätigt också tillfalla henne) måla så det stod härliga till. Sedan fotograferade vi minst lika hej vilt. Riktigt kul var det. Jag ska också säga att det var också något inom mig som [liksom mentalt] fattade eld utav blotta åsynen av Ingrid som kissekatt, så när Klara vid tillfälle var uppslukad av teven inne i vardagsrummet så passade jag på att lägga an en klassisk variant. Jag är ännu ung, och kan både ett och annat trick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar