måndag 21 oktober 2013

Måndag, v. 43


En påminnande frukost
Ny vecka. Mjuk inspark; jag började inte sådär extrem tidigt och vi hade tid till gemensam frukost, jag och hustrun. Hon var världens hjärta och serverade rentav. Veckan kunde inte börja bättre. Hon ville emellertid (uppenbarligen) få mig att komma ihåg hur neandertalaren inom mig hade skridit till verket när jag kommit hem efter mustaschfesten i lördags. Ja, någon(?) hade onekligen tagit en saftig tugga av osten. Vi fick i vilket fall som helst en riktigt schysst start på dagen.


Han fick ett slut på gnisslet
Under dagens lunch och även på kafferosten bollade jag med min goda vän Nejthan över sociala medier. Jag blev då informerad av att Nejthan har problem med sina grannar. I synnerhet då en granne, som underlåtit sig att göra något åt en illa ljudande duschblandare. Då jag själv har tänkt att göra något åt blandaren här hemma en längre tid kände jag att det var läge att producera en liten video för alla noviser där i Sveriges alla hem och hushåll. Sagt och gjort. På eftermiddagen när jag kom hem lejde jag hustrun till att spela in när jag gav mig an blandaren. Vid själva inspelningen gav jag ett någorlunda teatraliskt uttryck, så oroa er inte när ni ser mig, jag har inte (helt) förlorat greppet om verkligheten. Vidare föreslog jag för Nejthan att han skulle skriva ner adressen till Youtube-klippet på små papperslappar och sedan lägga dessa i varenda brevinkast i deras fastighet. Ja, jag utgick från att han inte hade lyckats pin-point:a exakt vilken lägenhet (o)ljudet kom ifrån. Nåväl. Nu hoppas vi att det ska bli ordning.

Just ja, jag kan informera den som nu faktiskt tänker styra upp sitt eget gnissel om att göra ett steg utöver vad som visas i videon. Nämligen, skruva ut "kranen" helt och hållet och smörj just i mitten av denna. Oljudet från vår kran återkom nämligen efter en liten stund, då för att silikonfettet — trots mitt vansinniga dränkande — inte hade trängt in på riktigt rätt ställe. Kan också nämna att om någon (som jag) fick händerna helt kletiga av silikonfett så räkan då med att bli ordentligt torr om huden. Så där så att hudflagor lossnar, ni vet. Nåväl. Håll tillgodo. Än en gång, tänk på era grannar, se till att få tyst på era duschblandare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar