lördag 19 oktober 2013

Pumpa, middag, och mustaschfest


KycklingpastanDet blev pasta med kyckling till middag. Smarrigt och perfekt tuggmotstånd. Ingrid hade tidigare på dagen överraskat med att ramla in med en stor pumpa. Jag trodde först att det var nån plastgrej hon köpt för dekoration, men en 100% riktig pumpa var det. Sjuttio kronor hade den visst kostat.


Mustaschfesten

På kvällen var det dags för det stora event till vilket jag har odlat mustasch de senaste tre veckorna, nämligen (så klart) en renodlad mustaschfest. Ett givet kriterium var givetvis mustasch, och t.o.m. de lösmustascher som sågs kändes från hjärtat. Kvällen var oerhört lyckad, inte minst för att jag hade valt manchesterbyxor för att matcha min mustasch. Här på bilden ses en trygg pose tillsammans med den goda Petter. När majoriteten sedan stack ut på Lokal för att slå klackarna i taket hoppade jag dock istället in i en taxi med Rickard. Vi åkte och tittade på hans nya lägenhet. Eller, rättare sagt hans nya lägenhetskomplex. Rickard äger nämligen hela hyreshuset; med samtliga lägenheter. Jag var bl.a. sjukt imponerad av vitvarorna. Kyl och frys helt i krom, och i frysen fanns en urgröpning var man stoppade in ett glas och tryckte på en knapp så sprutade det ut is. En inbyggd ismaskin, med andra ord. Kylskåpet intill hade en liknande urgröpning, fast där kom det kolsyrat vatten när man tryckte på knappen. En inbyggd kolsyremaskin, med andra ord. Sjukt mäktigt. Rickard är (uppenbarligen) en så kallad storfräsare, och även certifierad pilot. Det var en trevlig sittning. Slutligen blev jag trött och då knallade jag vägen hem. Avslutade sedvanligt kvällen med att ta en stor tugga från osten i kylskåpet, och föll sedan själv i djup dvala. Klassiskt, Calle. Min hustru ger mig alltid på truten för osten, dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar