lördag 26 januari 2013

Lördag, v. 4


GudfadernJag gick på lunch ett. Jag gick till frysdisken och sökte med blicken efter något. Det var då jag såg den. En stor Grandiosa, Gudfadern. Jag tvekade inte mer än tre sekunder, sen var saken biff. Här är det serverat. Jag lovar att den var god. Faktum är att jag inte kan minnas sist jag åt en mikropizza som var så här sagolik. Rekommenderas, nästa gång ni inte vet vad ni ska välja i frysdisken.


Baconrullad kycklingOj, vilken trevlig överraskning jag fick när jag kom över tröskeln. Ingrid hade alltså rullat in kyckling i bacon, och detta serverades med såsen från himmelriket, och ris. Hon har gjort den här maträtten vid ett tillfälle tidigare, och jag kommer ihåg hur det helt ärligt kändes som att jag travade genom pärleporten, den stund när smaken träffade gommen. Ni vet säkert, den där känslan.


Cheesecake med bärEfterrätten var ju inte heller att leka med. Jag ska vara ärlig och säga att jag aldrig har varit storförtjust i cheesecake, detta trots att det finns få saker som jag älskar så mycket som just ost. Jag kan inte placera det. Här skulle allt ställas på högkant. Ingrid hade gjort fryst cheesecake, med bär till. Det smakade glassigt, och helt sagolikt gott. Hädanefter vet jag mina preferenser, jag tycker om cheesecake när den är fryst, inte när den är sådär rumstempererad, som den så ofta är. Ni förstår säkert.


NattfösarenFörkylningen hade slagit ut. Jag hade känt det hela dagen. Vid detta fotoögonblick var faktiskt den sena timme slagen, och jag drog i mig ett glas Berocca som avrundning. Sedan var det sängen för att samla krafter, och kurera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar