söndag 27 januari 2013

Söndag, v. 4


LaxNär jag kom hem efter en söndag i ärans tjänst serverades det lax med potatis. Jag käkade med glad min. Fisk är inte bara gott, det är nyttigt också. Bland annat innehåller lax så kallade Omega-syror. Dessa bygger upp kroppens skydd så att man inte drabbas av exempelvis vuxen DAMP. Jag hade en del djupa diskussioner med min älskade mamma om just Omega-syror när jag var yngre.


TajmingJag hinner busa med flickorna innan jag räknar på klockan att mina tvättmaskiner borde vara färdiga. Jag sätter hörlurarna på hjärnan och knatar iväg. När jag kommer in till tvättstugan är den ena maskinen färdig, medan den andra visar på en enslig återstående minut. Maskinen centrifugerar för fullt, och jag fotograferade den för att sedan le för mig själv åt effekten av rörelseoskärpa på själva tvättunnan, medan knapparna och LED-siffrorna var någotsånär skärpa.


TorkskåpetI anslutning till att jag stod där och inväntande den sista minuten på tvättmaskinen öppnades dörren. In kom kvinnan som hade det andra tvättpasset. Hennes torktumlare var redan färdig, och hon kom för att hämta den. Jag frågade blygsamt om jag kanske fick använda hennes torktumlare också, om hon var färdig nu. Kvinnan blev social och berättade att jag absolut fick det. Sedan gick hon på om torkskåpet. Jag sa att jag kände till att vi hade ett sådant per tvättpass att förfoga över, fast att jag varit skeptisk till dess potential. Jag vidareutvecklade med att berätta att jag och min hustru faktiskt hade ett torkskåp i lägenheten, men att det tog flera timmar innan kläderna blev torra. Kvinnan sa då att hon också hade ett sådant hemma, men att det aldrig användes. Det här var en annan typ, och de var minsann mycket bättre. Hon ville envist att jag skulle prova torkskåpet. Jag hann bli orolig att hon inte skulle tagga ut förrän jag hade påvisat aktion, så jag skyfflade in min uniform i torkskåpet. Då gick hon ut från tvättstugan, den här snälla kvinnan från grannskapet. Nå. När det här fotografiet är taget är klockan i runda tal kvart i tio, och skjortan och byxorna är helt torra. Hon hade haft rätt. Kanske är torkskåpet en underskattad tillgång. Jag kanske börjar använda det mer hädanefter.


ChokladPå kvällskvisten satte jag mig ner och ägnade mig åt pappersarbete. Jag fick faktiskt en hel del uträttat. När jag var färdig och redo att gå och lägga mig upptäckte jag en hel tallrik med ett härligt bakverk på choklad och smör. Det bara stod där i kylskåpet och väntade på mig. Jag öste i mig tills jag blev alldeles full i magen. Ingrid är jätteduktig på att baka, är väl ungefär vad jag vill ha sagt här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar