onsdag 6 augusti 2014

Onsdag, v. 32


Lunchen och efterrätten
Då jag gjorde en hästdag på elva timmar lyxade jag till det och köpte en riktigt tjock kebabrulle från samma vagn var jag högg en rullpizza för bara ett par dagar sedan. Den här gången var det en äldre man som stod för leveransen. Kanske den yngre killens pappa? Jag hade inga svar, utan kunde bara spekulera, i mitt stilla sinne. Kebaben var riktigt god. Jag satte mig ner vid en bänk ovanför SF-parken och avnjöt denna.

Efteråt tog jag med mig tomburken och då jag likväl passerade Konsums PET-station tryckte jag in den och tryckte på knappen för att bidra till ett gott syfte i tredje världen. För mitt stilla sinne njöt jag av vad jag med denna enkla gärning hade bidragit med. Sann tillfredsställelse. När jag nån minut senare åter befann mig i lunchrummet tog jag fram glasslådan ur frysen. Aj aj aj, va gott. Lustigt, det kändes nästan som Déjà vu, eller åtminstone [seriöst nu] favorit i repris.


Ny fräsch asfalt
På kvällen när jag rullar hemåt efter stängning slås jag av att de kommit till skott och lagt splitterny asfalt längst Tunnelbacken. Inte illa, inte illa alls, denna gång- och cykelväg är ju ruskigt trafikerad, inte minst av studenter. Antalet passager kan förmodligen nästan snudda mot fyrsiffrigt, somliga dagar. Nej, vid eftertanke kanske jag skenar iväg nu. Femhundra passerande är däremot inte helt uppåt väggarna otänkbart. Hursomhelst, skönt med fräsch asfalt.


Cykelmannen får nya uppdrag
Jag skojar inte när jag påstår att jag går igång på alla cylindrar dagar som denna. Igår kväll får jag åter upp korrespondensen med den trevliga killen som kom och köpte mina plåthjul häromveckan, och nu är vi vänner på Facebook och han ger mig en biljett att komma och styra upp deras cyklar. Kan det bli mycket bättre? Jo, tydligen.

Så sent som under lunchen idag kollade jag nämligen min digitala assistent och jag får då vetskap om dels att min älskade Alexander har återvänt från sin semester (Zakynthos, Grekland), men dels också att nämnde hade åkt på en punktering, som nu då behöver lappas. Oj oj oj, det kittlades i varenda nerv när jag läste hans tweet. För sisådär tio år sedan hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat förutspå att jag skulle komma att bli den notoriska cykelmannen. Herrens vägar är onekligen outgrundliga, och livet är onekligen underbart.Dagens smäckra inköp
Ett innovativt spärrskaft med 3/8" på ena sidan och 1/4" på andra sidan blev alltså dagens inköp. För ett par månader sen var jag ruskigt nära att köpa en hel verktygssats bara för att få lägga ett spärrhandtag av denna typ till mitt verktygsförråd.

Skoja inte att jag blev nöjd när jag nu istället fann denna artikel, som egentligen är en reservdel kopplad till en komplett verktygssats som slutade säljas för sisådär ett halvt årtionde sedan. Nåväl, jag har goda erfarenhet av Value Tools, och tänker då inte framförallt på en mejselsats som [trots sin ringa enkelhet] hängde med mig [jag vet inte hur] många år innan jag slutligen lät min goda Alexander ärva den, faktiskt så sent som i våras.


LEGO / TMNT
På kvällskvisten fick jag läge att överraska Klara med nånting som hon faktiskt vetat att ligger i pipeline, dock inte exakt när hon ska få. Nå, LEGO är inte helt rätt då det i själva verket handlar om en kinesisk kopia som jag fann över eBay för en struntsumma.

Det var faktiskt igår som en vadderad påse med dessa Turtles-gubbar med typisk LEGO-karaktär låg i postlådan. Ungefär femtio kronor har jag betalat. Fri frakt, givetvis. Jag kan inte sluta imponeras av vilka klipp man kan göra från landet i öst på eBay. Klara blev superglad över dessa, så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar