onsdag 9 juli 2014

Onsdag, v. 28


eBay, ännu en gång!
Snabb leverans, dessutom. Det var nog knappt en vecka sedan jag beställde en pedalnyckel med (bland annat) 17 mm. Just militärcyklar (som jag uppenbarligen skruvar en del i) har ju klassiska 1/2" pedaler som sitter med just 17 mm skruvning. Riktigt trevligt att beställa från Storbritannien över eBay, har det nu visat sig vid flera tillfällen. Snabbt och smidigt, och ofta låg eller ingen fraktavgift.


Bölesholmarna med Karlssons
Mitt på dagen slog vi följe med Alexander och Emil och styrde färd mot Bölesholmarna. När vi satte oss i bilen sa navigatorn att det var för varmt så att den hade slagit ifrån. Jag tänkte spontant på ett Instagram som jag sett för bara nån dag sedan, då en vän tagit en skärmdump från sin telefon vars kamera "inte kunde aktiveras på grund av värmen". Här hade vi ett syskon. Nå, med AC på full kräm hämtade vi upp Emil & Alex och en stund senare satt vi på en filt nere på stranden. Glass köpte vi också, och sällan har nog mjukglass i bägare varit så gott som i denna stund. Oj oj oj oj.


På eftermiddagen
Det bar hem efter nån timme på stranden, och vi käkade våfflor med sylt och grädde. Smarrigt. Sedan gick vi ut på bakgården och Klara drog iväg mig för att visa vad Gustaf hade fångat kvällen innan. Usch, så läskigt. Det var ett litet pälsdjur som låg på gräsmattan, helt stendöd. Det hela kändes overkligt, men samtidigt ruskigt verkligt. Ja, livet är skört, jag säger då bara det.


Gänget återvänder till badplatsen
Efter maten var det inget som kunde hejda oss, så vi samlade oss än en gång och åkte tillbaka till det natursköna Bölesholmarna, var jag [så per löfte] tog säsongens första dopp. Ja, svenska vatten gör mig väl ofta till lite av en badkruka, men så plötsligt får jag ett infall och då händer det. Så nu 2014 blev alltså den 9:e juli det magiska datum var jag skuttade i plurret, en handfull gånger blev det rentav. Ingrid fick dokumentära några av mina hopp.

Jag fick en plötslig idé om hur jag skulle klippa ihop allting på ett sätt som jag kunde se framför mig i mitt huvud, och vid ett av klippen göra så att en bildruta — föreställande mig i luften — frös för en sekund eller så, fast Ingrid tyckte att det hela kändes lite barnsligt och mer som nåt sånt man gjorde på högstadiet. Kanske. Nå, jag är ung i sinne. I tjugoårsåldern, om jag får be.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar