söndag 12 januari 2014

BiltvättPå kvällen bestämde jag mig för att det var läge för en biltvätt. Faktum är att bilen aldrig tvättats, bortsett en snabb avsköljning i samband med oljebytet i höstas. Nu var det dags. Vi hade svängt förbi OKQ8 innan middagstid, fast då fått veta att samtliga platser i hallen var tagna, och att det rentav stod två stycken på kö. Han kunde inte säga när det skulle lossna. Nå. Vi hann hem och käka middag. Bensinmacken ligger ju bara bakom kvarteret, så.

Strax efter åtta på kvällen återvände vi. Det blev över en timme i hallen, allt som allt. Jag har aldrig gjort en sådan noggrann rengöring. Ett paket engångssvampar hade jag redan köpt tidigare på dagen. I min enfald trodde jag att hederligt vatten skulle räcka, men sprang snart på patrull. Jag fick springa in på macken och köpa en flaska av deras avfettningsmedel. Detta gjorde sannerligen jobbet.

Smuts och fett smälte plötsligt bort som smör, från att [med vatten] ha varit hopplöst. Under svabbandet gjorde jag dock en mindre rolig upptäckt. Rost. Vid hörnet av nedre vänstra hjulupphängning ("skärmkanten") kunde man nu se en liten fläck börja utvecklas. Den var ju ytterst minimal, sådär så att man fick leta efter den, men den fanns där. Enligt vad jag har hört så är det också med rost som med cancer. När den väl har uppkommit så sprider den sig snabbt, och förfallet är ett faktum. Usch och tvi. Suck. Nåväl. Det är livets gång, antar jag. När vi var färdiga konstaterade jag den makabra skillnaden mellan en smutsig bil mot för en nytvättad. Jag knäppte av en bild, fast tyckte [fotoblixten till trots] inte att den gav någon riktig rättvisa, då på grund av rådande mörker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar