lördag 11 januari 2014

En händelserik lördag


Hänglåset
Vid tidpunkten för det här fotot är klockan kvart i åtta på morgonen och senast just en kvart senare skulle jag vara instämplad på butiken nere på stan. Jag kom alltså ut och skulle låsa upp min nya anordning (kätting/hänglås) och känner då hur vintern har gjort något med hänglåset. Det gick inte att vrida om nyckeln. Stressen, som om jag inte redan var sent ute. Jag böjde mig fram och satte läpparna om hänglåset och andades sedan djupt utåt, som om jag utförde hjärtlivräddning på hänglåset. Provade igen, inget. Ytterligare några långa utandningar. Vred lite mer. Så plötsligt lossnade det. Jag kände dock att det kändes lite väl hastigt och lustigt, alltså nämnda "lossnande". Jag kunde knappt konstatera vad jag sekunden innan hade befarat, nämligen att nyckeln gått av. Just vid hänglåsets nyckelmynning, också. Suck. Facepalm. Hänglåset är en dryg vecka gammalt och man kan redan skymta en liten rostfläck, inte okej. Jag vände mig om och kastade öga på Ingrids damcykel. Jag låste upp den, och dundrade iväg. Här fanns ingen tid att tänka efter. Jag konstaterade snabbt att växeln (i vanlig ordning) hade fryst fast, och givetvis på ettans växel. Jag trampade hastigt och lustigt (!) ner till stan, men lyckades likväl stämpla in knappt fyra minuter för sent.


Vitrinskåpet
awdrf


Tangentbordet
Det är uppenbart att vi går mot en tid när de klassiska spelreglerna för vad som kännetecknar en "dator" successivt suddas ut. Inte ens jag håller mig á jour med vad som händer på fronten, jämt. Jag hade t.ex. helt missat att Android ända sedan v3.x (Honeycomb) stödjer anslutna USB-enheter över OTG, då t.ex. mus och tangentbord. Över Bluetooth går stödet ännu längre tillbaka, minst till Eclair. Nå. Dagen till ära beslöt jag mig för att prova att trådlöst tangentbord, mest som ett slags 'proof of concept', el. kort och gott se om/att det fungerade. Lotten föll på 38-2885 från Exibel, vilket snabbt anslöt. Muspekaren lös dock (heh, puh intended) med sin frånvaro på LCD-skärmen i min urgamla HTC Flyer. Efter snabb research stod det klart att Gingerbread visserligen stödjer mus och tangentbord över blåtand, fast att muspekaren p.g.a. dålig kod förblir osynlig, vilket gör finessen praktiskt taget obruklig. Vidare, tangenterna var i minsta laget, trots att jag är en ganska van QWERTY-skribent så lyckades jag ideligen få in i fel tangenter. Ja, och nej. Det hela fungerade, men just detta är nog inget för mig.


Katten
Vår katt Gustaf har ett väldigt märkligt sätt att ligga på. Ingrid påpekar likheten med Buddha, och jag kan faktiskt inte annat än hålla med. Det ser oerhört märkligt ut när han liksom fäller in tassarna och sluter ögonen. Jag har även bollat frågan med min kära vän Nejth, som även han trycker på att beteendet är särskiljande för just vår katt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar