tisdag 14 januari 2014

Uppstyrda skor


Mina Nike Brutez köptes (läs: fyndades) den gångna våren, mer bestämt den 24 april 2013. Det var ett riktigt klipp jag gjorde på Stadium den dagen, och skorna har tjänat mig väl. De är visserligen i min mening inte fullt så cleana som mina förra (Air Force 1), men klippet var som sagt ett faktum. Nå. Nu har det gått en vår, en sommar, en höst, och även en insparkad vinter. Jag konstaterade att skorna plötsligt var mer bruna än vita, och då talar vi totalt sett. Det är ju allmänt känt att det är ett riktigt n****g*** (heh, pun intended, här i tvåsidig bemärkelse) att få vita sneakers rena igen.

Nå. Jag hade ju faktiskt köpt sådan fin impregneringsspray från Boston på Stadium i samband med vinterkängorna, så kanske skulle man. Jag gav inte tankebanorna mycket mer spelrum utan ställde tvärt upp skorna på diskbänken och drog fram såpa ur städskåpet. Sedan tog jag diskborsten som har en mjuk svamp utanpå och började gnugga. Mest citronsåpa, men även en liten uns Yes diskmedel tog jag hjälp av. Jag märkte faktiskt fort resultat. Jag fick även beröm från min hustru i skillnaden före/efter. Avslutningsvis impregnerade jag givetvis skorna. Vem vet, till sommaren kanske jag lyxar till det och köper ett par nya skosnören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar