söndag 11 augusti 2013

Söndag, v. 32


Projekt handbroms, uppföljningen
Ja, efter en inledning och en fortsättning och även en tredje del så kommer här den så kallade uppföljningen. Denna dag var vi (eller åtminstone jag) fast besluten att råda bot på den icke fungerande handbromsen. Så, full rulle, action. Den här gången nådde vi äntligen en slags framgång. Det visade sig att vajern hade 'trillat av' det stycke metall som den ska dra i. Med en hel del våld lyckades jag faktiskt slutligen att fästa den. Till min hjälp hade jag en billigt multiverktygstång. Efter en del sprejade på rörliga delar kunde jag nu utan större besvär få själva mekanismen att göra jobbet, och jag lyckades även justera muttrarna under 'kryckan' så att den inte satt så vint. Hur som helst, bromseffekten var fortfarande under all kritik. Tog man i med handkraft så kunde man rubba hjulet fastän handbromsen var hårt åtdragen. Vi hade emellertid justerat ner antalet klick, så nu gick kryckan ungefär hälften så högt som tidigare. Nåja. Vi hade i alla fall åstadkommit något, denna ljuva söndag.


Fiskpinnarna
Vecka trettiotvå avslutades med fiskpinnar. Jag tänkte som vanligt på min älskade lilla mamma. Jag kommer ihåg hur hon ofta serverade mig fiskpinnar; då när jag var ett litet barn. Jag kommer så väl ihåg hur just majonnäs var den ständigt återkommande såsen. Någon gång emellanåt blev det lite extra lyxigt, och brynt gullök serverades då. Detta försöker jag emellanåt få Ingrid att orka göra, och nån gång 'once in a while' får jag det faktiskt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar