lördag 22 juni 2013

Lördag, v. 25: Midsommardagen


Pizzan
I princip så snart vi hade stigit upp kom jag på att pizza skulle bli en bra lunch. Jag kan inte minnas sist jag käkade pizza till lunch, men troligtvis var det någon gång under tonåren, dagen efter nåt galej med grabbarna. Hursomhelst, det skulle bli gott. Hastigt och lustigt kom vi också fram till att det var en bra dag för att besöka Leos lekland, och att det skulle bli dagens andra utflyktsmål. Så, nu hade vi en spelplan, och en stund senare var vi på pizzarestaurangen West Side, som -- inte helt otippat -- låg Väst på stan, eller egentligen ända bortemot Grisbacka. Hursomhelst, vi beställde och pizzan lät sig väl smaka. Jag valde en lyxig variant med nån bland annat oxfilé och en ost som jag knappt tror att jag någonsin har käkat tidigare. Jag kom faktiskt ihåg hur jag blivit rekommenderad just den här pizzerian av en kamrat för nåt år sedan. Det kändes skönt att nu ha fått slå tag i saken och faktiskt undersökt den. Man vill ju som kunna relatera.


Leklandet

Så var vi åter en gång på Leos. Det vimlade av ungar, och stämningen var bra. Det var Midsommardagen, och troligtvis var det en och annan trött förälder där. Jag hade ju faktiskt själv varit ute rätt sent kvällen innan, fast jag hade ändå hittat formen, och klättrade runt som en speedad dåre bland alla rör och rutschkanor. Jag går alltid igång på det här stället. Det är som att det lilla barnet väcks till liv.


Parkeringsbromsen
Jag har en längre tid stört mig på att handbromsen börjat ta allt sämre. På kvällskvisten påbörjade jag en felsökning. Jag behövde bara ta bort kåpan över själva "kryckan" för att få en trolig bild av läget. Vänster vajer har antingen släppt eller gått av. Jag sprang och hämtade garagedomkraften och ett par pallbockar. En stund senare var bakvagnen hissad på pall och bakhjulet borta. Det tog ett och annat slag med teleskopskaftet, och hyfsat mycket lirkande med spårmejseln, men till sist fick jag bort den lilla kåpan i metall över navet. Jag hade förstått att jag skulle bli tvungen att operera här för att få bort själva trumman, för att sedermera kunna inspektera handbromsvajerns fäste. Just den här gången fick jag dock kalla fötter när jag såg kletet under kåpan. Jag kände inte för att pilla mer där utan att först rådfråga på nätet. Monterade tillbaka hjulet och skrev senare på kvällen en forumtråd var hjälpen inte skulle låta dröja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar