söndag 26 maj 2013

Söndag, v. 21


En oväntad sammanslagning
Det var nu mors dag. Häromåret köpte jag faktiskt en Galaxy Y till min älskade lilla mamma på denna dag. Hennes första smartphone. Detta år hade jag planerat att köpa en rejäl solstol till Ingrid. Vi åkte in till stan vid halv tolv. När vi kommer upp ovanför SF-parken får vi syn på något oväntat. Det var hela familjen Karlsson som plötsligt befann sig på armlängds avstånd. En stund senare satt vi ner på gräset i parken med ett Happy Meal till Klara och några lösa cheeseburgare åt oss själva. Det var en trevlig stund. Vädret var underbart.


Smaskigt värre
När vi kom hem från äventyret var Ingrids mamma redan på plats i hallen. Hon hade med sig en stor marsipantårta, och jag och Klara hade minsann köpt jordgubbar tidigare på dagen. Nu blev det ett eftermiddagsfika utan dess like. Ingrid gjorde en sådan där grej när man sätter upphettade plastrullar i håret med sin mor. De höll tid vid en uppställd köksstol just intill balkongen. Det blev jättefint på svärmor.


Hantverkarparet agerar
Jag nämnde ju att jag fick tillbaka min slagborrmaskin häromdagen. Nu levererade jag den till familjen Karlsson. De ska sätta upp ett duschdraperi, eller rättare sagt stången. Här fick jag se hur de gick på som riktiga Martin Timell i badrummet. Det var oerhört intressant att beskåda.


Tudelad middag
Klara brukar vara dålig på att sitta kvar vid matbordet en längre stund, och nu kom jag på att det kanske var en smart idé att ställa upp en display med Alfons Åberg alldeles intill. Jag hade nämligen haffat en schysst liten pryl i plast på vilken den stod fint upprätt tidigare på dagen. Det funkade sådär. Visst satt hon kvar betydligt länge än vanligt, men hon var mer intresserad av Alfons än av maten. Det är svårt att hitta en bra lösning. Jag ska läsa trådar på FamiljeLiv.se — imorgon.


Tala om fynd
Just ja, på tal om tidigare idag. Det var när jag och Klara var på Willy's under eftermiddagen som vi hade sett deras fyndhörna just vid entrén. Det var en uppsjö av artiklar, och allt kostade en guldpeng. Det var allt från nagelsaxar till vattenfärger och dukklämmor. Det här lilla kitet med sorterade nålar samt rejält många trådrullar av olika färger kändes som klippt och skuret. Tio kronor. Bara synålarna är antagligen värda mer. Utöver detta fann jag en kul liten plastbit i plast vars etikett helt enkelt läste "displayställ". När jag kom hem och provade visade det sig att en 7" platta stod riktigt klockrent på den. Man kunde ställa in vidden steglöst och på så vis gick det bra att köra i såväl porträtt- som landskapsläge. Fiffigt värre. Ytterligare fynd bestod av en blå badtermometer i form av en fisk, kylskåpsmagneter, och få se nu, nåt mer var det. Ja, jag lyckades i alla fall håva ner inte mindre än sju sådana billiga artiklar. Fyndat för sjuttio kronor, hade vi med andra ord.


Kvällen innan provet
Imorgon måndag ska Ingrid inställa sig vid Trafikverket klockan 15:40 för att skriva teoriprovet. Hon var beundransvärt samlad denna sista kväll, min hustru. Här ligger hon i soffan och studerar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar