tisdag 2 september 2014

Tisdag, v. 36


Morgonkvisten
Klockan var kvart i sju på förmiddagen när jag skulle låsa upp min cykel. Kättingen och dess hölje var synbart fuktigt. Den där otäcka kalla fukten som är så typisk för förmiddagar när hösten sakta har gjort sitt intåg. Brrr. Jag vred om nyckeln i hänglåset och hängde den fuktiga kättingen över bönpallen och dundrade iväg.

Vi är i det där mellanläget var morgnarna är kyliga men var värmen hittar sin väg framåt dagen. Då jag inte tål med den äckliga värme som bildas när jag cyklar i vinterjackan mitt på dagen så bet jag ihop och tog än en gång endast t-shirt och huvtröja. Brrr. Jag drog emellertid huvan över planeten och knöt åt snöret. Riktigt kallt var det. Jag ska lägga manken till och köpa en höstjacka nu i dagarna.


Lunchen
När jag fick lunch bestämde jag mig för att lyxa till det lite. Sagt och gjort, jag sprang in på Konsum nere på markplan och köpte en stor pan-pizza. Ja, den där varianten som ska tillagas i ugn. Det blev faktiskt rätt stressigt. Nu hade jag kommit på den briljanta idén att klippa just en sådan pan-pizza då jag väl stod vid kyldisken inne på Konsum. Hade jag haft allt planlagt redan när jag klev in i hissen så hade jag givetvis satt på ugnen redan då, men nu blev så alltså inte fallet. Jag konstaterade att det tog över en kvart för en Electrolux EK6140 att nå 225° C, och att väntans tider på att pizzan skulle bli färdig var påfrestande. Nå. När hela härligheten väl låg på tallriken var det värt. Jag var t.o.m. resonlig och sparade en bit som jag stoppade i en fryspåse och kastade in i kylen till nästa dag. Rutinerat där, Calle.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar