torsdag 24 juli 2014

Torsdag, v.30


Lunchen
Jag hade en timmes lunch och hängde först med en kollega ner på Konsum. Det visade sig enligt skyltat uppslag att de hade haft ett haveri i deras frys under natten. Nu såldes allt ut till halva priset med en påminnelse om att det måste ätas idag, vilket är klokt då det t.ex. handlade om kyckling. Kollegan storhandlade och bjöd mig rentav på en Grandiosa. I gengäld bar jag matkassen igenom hissen och upp.

När jag hade tryckt i mig den härliga pizzan sprang jag ner till den nyanlagda Broparken och lade mig och jäste. Oerhört skönt. Jag ville helst av allt ligga där för evigt, kändes det som. Värmen var obeskrivlig.


Eftermiddagen
Så fort jag hade slutat för dagen dundrade vi iväg till Bölesholmarna. Ett helt gäng med ungar var där och det kändes som att alla tillhörde samma par vuxna män. Jag kände genast igen dialekten ifrån Norrbottens allra sydligaste kommun, och lade ihop ett plus ett och förstod att de var här med anledning av Umeå Fotbollsfestival. Jag såg hur ungarna samlade sig i stor klunga längst ut på bryggan med som följd att den dränktes. Det såg faktiskt rätt mäktigt ut. Jag kommer ihåg när jag själv var ett litet barn.

Det hade vidare satts upp varningsskyltar på bryggan. Fågelparasiterna. Oj oj oj. Visst har jag fått ett par ställen med oerhörd klåda och röda märken som påminner om gigantiska myggbett. Förmodligen är det just sådana här små borrande djur som har trängt in i mig. Jag orkar dock inte bry mig. Praktiskt taget ofarligt, står det ju. När vi hade badat färdigt satte vi oss kring den lilla bungalow som spelar skön reggaemusik fyra av fem gånger och käkade en skål pommes frites. Riktigt schysst var det, i sommarvärmen.


Kvällen
Det har blivit mycket grillning på sistone, så nu körde vi hederlig ugnslagad mat. Potatisgratäng och blödigt kött, för att vara mer exakt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar