tisdag 17 juni 2014

Tisdag, v. 25


Paket på posten
Det var från Svensk Bilåtervinning AB i Örebro som jag så sent som framemot midnatt på fredagskvällen lade en beställning på en komplett låskista med centrallåsmotor. Jag hade jämfört det artikelnummer (3B1 837 015 AQ) som Motorcentralen hade gett mig noggrant för att försäkra mig om att jag skulle få rätt del. Snabba puckar från Örebros håll, skulle det visa sig, idag tisdag fick jag sms om att jag hade ett paket att hämta.

Direkt efter jobbet åkte jag förbi Ålidhems centrum och hämtade ut paketet. När jag kom hem och öppnade kartongen blev jag dock en smula rädd. Artikelnumret på denna låskista löd "3B1 837 015 AM", det vill säga det sista tecknet i koden skiljde sig från det som jag efterfrågat. Jag satte mig genast framför datorn och mejlade till företaget var jag hade beställt delen ifråga och bad om råd. Väntans tider.


En kväll hos Alexander
Jag har givits en relativ mjuk vecka med i första hand eftermiddagstider. Så, då jag hade en sovmorgon att vänta följande dag (och det dessutom kittlade i sällskapsnerven) cyklade jag på kvällskvisten över till den gode Alexander. Min kära vän är ensam hemma under inte mindre än två veckor då hans hustru och son är i Ryssland. Jag tog med mig kalla öl och min gamla Asus Eee 1015PN.

Vi satt och småpratade, klickade runt på nätet, och kollade några serieavsnitt, medan lilla "Plintan" till stor del av tiden låg i min famn och vibrerade som en liten maskin. Hon lämnade en härlig matta av vitt katthår över mina svarta Adidas. Herregud, Alexanders katt är så sagolik. Innan det blev alldeles för sent packade jag ihop mig och cyklade hem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar