måndag 16 juni 2014

Måndag, v. 25


Första dagen på nånting nytt
Måndag och ny vecka. Ingrid lättade ankar mot sin första dag på en praktik inom äldrevården ute på Umedalen. Spännande. Jag är glad för min hustrus skull, hon har alltid haft det där med omvårdnad i sig. När jag själv blir gammal och grå vill jag definitivt bli omvårdad av Ingrid.


Shimano Nexus 7
Efter att jag i fredags fick någotsånär rätsidaprojektet med Fauber-vevarmen kände jag nu att det var hög tid att ge mig på något nytt, vassare. Ingrids gamla flickcykel är ju prima i ram, med som enda parentes att nånting är fel med det bakre (Shimano Nexus 7) navet. Det var tidigt i våras som jag dissekerade hela bakhjulet, eker för eker, och navet ifråga. Denna hög av oljiga delar har alltsedan dess blivit liggande i en fryspåse ute på balkongen. Nu var det läge att fortskrida, kände jag. I vanlig ordning lade jag alla delarna i en två liters glasslåda, i vilken jag sedan tappade jag upp diesel. Den gula färgen förvandlades inom loppet av sekunder till brunsvart. Nu låter jag det stå och dra åtminstone ett par dagar.


En revy med blandat fokus
På kvällskvisten skådar jag hur min älskade hustru ligger i soffan och går igenom mitt flöde på Snapchat. Just här är det hustrun själv som poserar på bild, iklädd sina nya solglasögon. Hon är onekligen rätt käck och häftig, min Ingrid.


True Detective
Ytterligare en timme senare på kvällen kröp vi sedvanligt upp i soffan för att se ett avsnitt. Vi har nästan tuggat oss igenom hela första säsongen av True Detective nu, inte illa alls.


Ett försök att mäta Gustaf
När avsnittet av slut slog det mig att jag inte riktigt har någon koll på hur stor Gustaf är. Hur mäter man egentligen ett kattdjur? Jag försökte tänka utanför lådan och bad Ingrid hämta tumstocken i verktygslådan. Jag lade den från skallen och lät den gå nedåt. Ungefär 55 cm från huvudet och ner till rumpan, alltså betydligt mer än en halvmeter. Skulle han sträcka ut sina händer och fötter och man skulle mäta utifrån dessa parametrar skulle vi givetvis få lägga på en hel del. Vilket tjusigt djur, på tal om just ingenting.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar