tisdag 13 maj 2014

Tisdag, v. 13


Skivbromsarna: Uppföljningen
Det var bara häromveckan som jag [faktiskt] gjorde ett tappert försök att ro i hamn bromsarna framtill över en eftermiddag. Jag får vara man nog att erkänna att det då inte gick riktigt hela vägen, efter flera bakslag orkade jag helt enkelt inte fullfölja, och till råga på allt kände jag inom mig att en förkylning var annalkande.

Nå. Nu var det tisdag och jag hade ledig dag, så Ingrid han knappt komma från gynekologen så var Humlan hissad och väntande. Vi hjälptes åt och jag gick på den referens jag hade. Såhär i efterhand kan jag le brett, allt gick i lås utan minsta bekymmer eller bakslag. Inga konstigheter alls, utan en 'straightforward process', som man då säger.

Såhär med facit i hand funderar jag nästan på hur i hela fridens namn som besiktningen kunde gå igenom utan minsta anmärkning. Åtminstone ett "Bra att veta" kunde de väl ha smällt på mig med, kan man kanske tycka. Nåväl, det är väl som det är, även om det är snudd på bara metall kvar så tar faktiskt ändå bromsarna, och då jag faktiskt vid besiktningstillfället hade plåtfälgar (med navkapslar) såg man ju inte bromsoken och klossarna överhvudtaget, så, nåväl.


Grillningen: Vädertrotset
Vi bestämde oss på eftermiddagen för att fira framgången med gott käk. Jag dundrade förbi butiken och köpte tre stora säckar grillkol, då jag tänkte att det var lika bra att gardera sig inför den stundande sommaren. Regnet hängde i luften, ja visst, och visst sjönk det också ner en och annan skur, men vi behärskade modigt situationen; vi grillade givetvis med lock och försökte efter bästa förmåga att reglera värmen med ventilerna. Läget kändes hela tiden under kontroll. Köttet skulle också komma att smaka helt sagolikt. Oj, vad jag åt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar