torsdag 10 april 2014

Torsdag, v. 15


Morgonupptäckten
Klockan var strax efter sex på morgonen när jag kliver ut i köket och skådar följande. Gustaf har alltså lyckats öppna skåpet under diskhon med hjälp av sina tassar, och följaktligen dragit upp resterna från en kyckling ur återvinningsbehållaren (kompost) för matrester. Denna har han släpat ut och sedan gjort[?] nånting med, och sedan låtit vara. Oj oj oj.

Jag visste i denna tidiga morgonstund inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta. Nå. Jag la tillbaka kycklingen, torkade av golvet lite lätt runtomkring, och lät min torsdag fortsätta. Man måste faktiskt ha lite överseende med katter. Dom har sin rovdjursinstinkt, och sin natur.


Kvällsbesöket
Nu var det dags. Det var flera veckor sedan besöket från brudparet planerades in, och nu var kvällen när de skulle anlända. Jag hade bollat ord med Johan sedan eftermiddagen, och planen var att tåget skulle rulla in 21:25 på kvällen. Så blev (givetvis) inte fallet. SJ med sina klassiska förseningar, så klart. Jag och Klara var inne för att hämta upp dem, och här har precis ankomsttiden flyttas fram till 22:20. Femtiofem minuter försening. Usch. Jag och Klara beslöt att det var alltför lång tid att slå sönder genom att bara stå och rulla tummarna, så vi stack iväg till McDonald's för en cheeseburgare.

Mitt i allt får jag ett textmeddelande om att tåget är ytterligare försenat; ny beräknad ankomsttid 22:40. Oj oj oj. Vi återvänder i alla fall till järnvägsstationen, och helt från ingenstans dyker de plötsligt upp. Johan flaggar på min lur och stoltserar med att tåget har tagit en häpnadsväckande revansch på klockan och hämtat upp på ett världsfenomenalt sätt, och tåget anlände så sisådär tio minuter innan den officiellt satta (försenade) ankomsttiden. Underbart. Vi kramades välkomnande, och sedan dundrade vi hem till oss, var kvällen ganska snabbt avrundades. Nå, en öl senare, givetvis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar