fredag 11 april 2014

Fredag, v. 15


Stadslivet
Det var fredag, och vi hade äran att vara värdar till brudparet. Dessa ville givetvis uppleva shopping, first thing. Sagt och gjort, vi tuffade in till stan och strosade iväg, först på jakt efter en orientalisk matbutik. Johan är synligt glad i hågen, och ler brett på varje bild. Just på det här fotografiet knyter han tydligt den ena näven, men det är inte för att han är arg, utan för att han precis har lyssnat på 'Motattack' med Labyrint. Han är väldigt politiskt involverad, den där Johan.


Råttan
Det var igår som Klara ½ förtvivlat vädjade om att få nån slags hamster. Det var nån hos Greta som hade haft med sig nån slags leksak som tydligen var väldigt populär hos ungarna. Nu ville Klara inget hellre än att ha en sådan. Det var av högsta prio, så att säga. Nånstans känner jag att det här är en milstolpe. Det här är första gången i Klaras (och mitt) liv som jag får uppleva det där att hon liksom har fått dille på nån allmän 'fluga' och vill 'in i värmen'. Då är det bara att öppna plånboken. Oj oj oj. Nånstans känner jag att det här är första gången, out of many to come.

I varje fall, igår jagade jag och Klara runt som förtvivlat efter detta djur. På Maxi kammade vi noll, och inte heller på Barnens Hus (numera ChildrensHouse.se) fann vi lycka. However, på den sistnämnda butiken kunde en butiksexpedit utifrån beskrivningen genast säga vad vi var ute efter. Det var en Zhu Zhu Pet hon var ute efter, och enl. kvinnan på Barnens Hus var dessa en fluga för en tid sen, men nu var det ett tag sen hon hade sett dem. Var kunde jag hitta dem? Hon visste inte säkert. Vi begav oss således hem, lottlösa, igår kväll.

Då när vi stod på parkeringen lyfte slutligen någon på luren hos Lekia inne i stan. Jag ursäktade mig som ringde några minuter efter att de hade stängt, och vädjade om gehör på denna förfrågan. Kvinnan på andra änden av linjen visste mycket väl vad jag menade, och inte nog med att de hade dem; de hade dem på REA. Oj oj oj oj. Jag lovade att dyka in dagen därpå, och vi lade sedan på luren. Dagen därpå var denna dag, nämligen fredag. Ett av de första stoppen efter ett (förgäves) försök att hitta en orientalisk matvarubutik i centrum blev alltså på Lekia, och mycket riktigt hade de just den råtta som Klara hade velat ha. Det blev ett köp, direkt.


Middagen
En dag av shopping senare satt vi till bords. Ingrid hade stuvat ihop en klassisk potatisgratäng med tillhörande kött. Aj, vad jag åt. Ja, givetvis tog jag en backning. Köttet var så där blödande härligt. Aj aj aj, vad detta smed, i min lilla mage.


Efterrätten
Till efterrätt serverades en annorlunda variant. Det var liksom bär och frukter som hade legat inne i ugnen jag vet inte riktigt hur länge, och sedan mixats med gräddglass. Gott var det, i varje fall. Johan inplanterade ett orientaliskt inslag som han hade funnit på Kryddhyllan, Ålidhem C. Inte alls illa, må jag då säga.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar