måndag 10 mars 2014

Måndag, v. 11


Smultronstället
När jag hade slutat för dagen strålade jag samman med min kamrat, och vi begav oss efter viss omväg till den härliga plats som vi har valt att låta gå som ett smultronställe. Det är en inte alltför avlägsen plats, men ack så härlig, och jösses, så många samtalsämnen som avtalats vid dessa bänkar, i synnerhet då för 3-4 år sedan. Nu satt vi alltså här igen, och hela alfabetet hann i vanlig ordning avtalas, och solen tittade också fram mellan trädens kvistar. Dess lövverk är nog ännu ett par månader bort, här i norr.


Matträtterna
Det var Robin som bjöd mig på schysst klyftpotatis med vegetarisk schnitzel på kvällskvisten. Klockren avrundning, vill jag påstå. En och en halv timme senare satt jag hemmavid och blev bjuden på kycklingburgare som Ingrid hade donat ihop utifrån recept i Ella's kitchen, kokboken som hon fick när hon fyllde år. Mums. Jag älskar verkligen mat.


Nattningen
Godnattsagan i samband med nattning kom att bestå av Mumin. Ingrid läste. Hon har tydligen snäppet bättre berättarröst än undertecknad. Nåväl. Alla är vi bra på olika saker. Jag är hyfsat duktig på att fotografera/dokumentera (mycket), till exempel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar