söndag 9 mars 2014

Söndag, v. 10


Tårtresterna
Igår gick som bekant min kära Ingrids tjugofemte bemärkelsedag av stapeln, och idag var det tårtrester som serverades som någon slags brunch mitt på dagen. Smarrigt var det. Klara är särskilt förtjust i marsipanen. Ibland äter hon rentav upp lagret med marsipan och går sedan från bordet. En aning oförskämt, kan somliga kanske tycka.


Middagen
Jag och Klara gav Ingrid en kokbok med särskilt anpassade mål för barn i födelsedagspresent till Ingrid, och redan nu såhär dagen därpå skulle Ingrid ge sig i kast med det första receptet. Man skulle alltså fylla aluminiumfolie med skivad potatis, lax, och grönsaker. Sedan skulle det in i ugnen. Mumsigt blev det.


Spegeln
Mitt dagsverk blev att sätta upp den ovala spegeln i hallen. Spegeln har hängt med Ingrid ett bra tag och hade fram till bara häromdagen en slags spånskiva bakom skivan, och sedan en guldfärgad plastlist runtom, fäst med små nubb. Den här plastlisten har för länge sedan spruckit nedtill, så det ser lite dumt ut allt som allt.
räVi var först inne på att ställa ut hela spegeln i miljöhuset, till förmån för någon annan, men hann sedan tänka om. Själva spegelskivan var det ju trots allt inget fel på, så varför slänga något som är i prima bruksskick? Jag lossade varenda mässingfärgad liten nubb runt plastlisten, och la dessa i en liten återförslutningsbar plastpåse till den dagen när man står där och behöver mässingfärgad nubb, och spånskivan lossnade sedan av sig själv.

Häromdagen köpte jag så kallade spegelklammer, och idag körde projektet igång. De klammer som sitter upptill är ju bara för stöd, så jag lät det räcka med vanlig plastplugg i gipset till dessa. På vänster nedre kant lyckades jag träffa en regel, så även där fick plastplugg göra jobbet. Höger nedre kant gick däremot i tunt gips, så där fann jag det lägligt att köra in ett stadigt gipsankare. Allt som allt blev projektet en framgång. Spånskivan som satt baktill då? Med ett stadigt knä gjorde jag pinnved av den, och lade detta i en plastkasse. Det kan vara bra att ha lite torr ved nästa gång vi ska ut och grilla korv, tänker jag.


Tågresenären
Som jag nämnt var Älvsbyn-trippen en stor succé, med det lilla bakslag att jag lyckades glömma kvar både hårklippare och mina sneakers hemma hos Johan. Den här söndagskvällen ägnades emellertid åt riktigt schysst damage control. Det är den gode Micael som jag har att tacka. På kvällen satte han sig på natttåget som skulle bära honom hem till Gävle, och kring halv tio skulle tåget passera Umeå C för ett fem minuters stopp. Vi synkade och om än tåget var några minuter sent så gick allt planenligt. Jag gav Micael en påse med cheeseburgare från McDonald's som färdkost, och jag fick med mig såväl sommarskor som hårklippningsmaskin. Klockrent, på alla sätt och vis.


Studenten
På kvällskvisten satt Ingrid uppe vid datorn och jobbade med sina skriverier. Min kära hustru håller ju på och läser upp diverse kurser och på sistone har faktiskt en hel del tid spenderats här framför datorn, i regel med ett ordbehandlingsprogram öppet. Jag önskar henne all lycka i världen, min älskade Ingrid. Hon är så duktig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar