fredag 21 februari 2014

Fredag, v. 8


Avfärden
Klara är en magisk lagspelare. Det var fredag och stunden var kommen för avfärd norrut. Snön hade fallit men Klara ville hemskt gärna hugga borsten och börja jobba bort snön. Jag dokumenterade, med mungipan högt höjd. Kort senare var vi hjulburna med destination Norrbotten.


Sunes
Det var mitt på dagen vi landade vid Sunes gatukök och fick käka oss ett litet mål. Med barnbox följde en leksak med, och tjejen vår var mest intresserad av en leksakskamera i plast, men jag insisterade [och tvingade henne till sist mer eller mindre] att istället välja den svarta kepsen med gatukökets logotyp och tryck framtill. Detta kändes mer varaktigt, över tid. En souvenir för livet, så att säga.


Micke
Det hade blivit kväll och vi hade för länge sedan anlänt i Älvsbyn. Sammanslagningen med brudgummen Johan och den klassiska rapparen Micael var kittlande, på typ elva lika plan. Här är klockan halv åtta och vi har hunnit en bra bit på agendan efter alla hälsningar och kramar. Vi är i den stora lokalen och förbereder evenemanget. Ja, vi sätter i princip upp bord och stolar. Här är Micael i full färd med att visa hur han allra helst beter sig i en stol, om han själv får bestämma.

Ja, lokalen som sådan syns också tydligt på bilden till vänster. Till vänster är alla (dussintalet) rader av bord och stolar, och längst till höger är "hovbordet", var det är meningen att jag och brudtärnan ska sitta på varsin sida av brudparet och käka middagen, och le mot folket. Oerhört inspirerande, fast i just det här förberedande ögonblicket hade jag såklart inte riktigt förstått hur pass nervkittlande det hela verkligen skulle vara, när det kom till krita.


Sängen
Klockan har hunnit bli kvart över nio på kvällen, och jag ligger här nerkurrad med tjejerna hemma hos brudgummen, var vi har fått den stora äran att sova i brudparets säng. Lyckan var enorm. Det är svårt att mäta denna oerhörda gästfrihet. Bruden sov inte ens i parets lägenhet, det är tydligen tradition att de sover på skilda håll natten innan den stora dagen. Ja, ju mer jag tänker på det, desto mer bekant låter det. Detta skulle trots allt bli mitt livs första bröllop, och vad visste jag egentligen om traditioner?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar