torsdag 20 februari 2014

Torsdag, v. 8


Kattmaten
Det var några dagar sedan en kollega snabbt gav mig en notis om att en annan kollega tydligen — dagen innan semester — hade lämnat en påse med kattmat åt mig. Jag har alltsedan letat runt lite kring lunchrummet, men att utan att finna denna. Ikväll hade jag åter frågat mannen som jag fick ord av, och fick då veta att en Ica-kasse tydligen stod i pojkarnas omklädningsrum. Där hade det hamnat. Oh ja, jag fann det. Vid hemkomst informerade jag genast vår kära katt om gåvan, och han skulle genast visa sin tacksamhet. Ja, glupskheten hos katter, ni vet. Vi lät honom hållas, that big beast of ours.


Säkerhetskopieringen
Äntligen, efter ett par misslyckanden (uppenbarligen orsakade av fel 'CIOS' i Wii) fick jag ikväll till det. Nu kan vi säkerhetskopiera våra Wii-spel över till exempelvis extern hårddisk, att Klara varken kan fetta ner eller skrapa skivorna. Vidare, för varje impuls som kommer att byta till ett annat spel så behöver vi inte längre gå till vitrinskåpet och hämta skivor, utan bytet kan med några enkla knapptryckningar ske genom handkontrollen. Snyggt jobbat, så här ska det se ut, när det flyter.


Bonuschecken
Jag har mottagit bonuscheckar från ICA i många(!) år, och i takt med att jag har blivit alltmer negativt inställd till direktreklam har jag ställt sikte på att meddela livsmedelsjätten om att jag gärna önskar slippa "erbjudanden" och dylikt. Häromveckan tog jag mig (efter _år_ av lättja och framflyttande) till sans och ringde upp kontoret och förklarade mitt ärende. Det var ju inga problem, fast jag skulle jag då också förlora bonuscheckarna. Åh nej, dessa har vi ju faktiskt stor vinning av. Jag frågade om det inte fanns någon chans att få bonuscheckar men slippa tidningen Buffé, och även reklam..?

Tjejen på andra sidan telefonluren var tveksam, men skulle rådfråga med en kollega. En stund senare kopplades hon tillbaka, och jag fick ett glädjande besked, enbart checkarna skulle hädanefter skickas till mig. Wow. Nöjd Calle. Vidare, idag kom så den första checken utan(!) förankrad reklam. Jag sticker inte under stol med att jag efter alla år av reklam smålog för mig själv när jag såg ett nästintill vitt blad, med en bonuscheck längst ner. Det såg bara så ... annorlunda ... ut! Aja, jag/vi ska nog kunna vänja mig/oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar