tisdag 27 augusti 2013

Tisdag, v. 35


Serviceboken
Bland det första jag gjorde när vi hade köpt vår Felicia var ju att införskaffa Haynes-manualen för den. Ja, jag kan tveklöst säga att det vettigaste var och en kan göra när de köpt en bil är att införskaffa Haynes-manualen för just sin modell. Denna beskriver montering och demontering till punkt och pricka, gällande sånär som varenda liten pinal. Väl spenderade dinarer, om någon frågar mig. Varmkorv på stormarknaden blev förresten lunchen därpå.


Soppan
För en tid sen bjöd en bekant från att jag var ett litet barn på ett så kallat Instagram på när han var på väg att avnjuta sann soppa på spenat. Jag blev alldeles eld och lågor och skrek som en blådåre. Nu hade min älskade hustru tillagat rätten, på sitt sätt. Smaken var riktigt schysst.


Middagen
Det blev kyckling till middag. Givetvis tillkommer såväl grönt som tomat. En vill inte riskera skörbjugg, eller värre.


Karlsson
På kvällskvisten introducerade jag Klara för en helt ny figur, nämligen Karlsson på taket. Min hustru Ingrid var skeptisk. Hon sa att hon alltid har tyckt att Karlsson är äcklig. Uttryckligen sa hon vid flera tillfällen att han förde tankarna till Exorcisten, och det talar väl sitt tydliga språk. Nå. Själv kan jag väl hålla med om att 'tinget' är lite väl tunnhårigt, samt oerhört svårt att åldersuppskatta. Men kom igen, Ingrid, Exorcisten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar