måndag 26 augusti 2013

Onsdag, v. 36


Folkhögskolan
Ingrid goes to high school.

Skämt åsido, min hustru planerar läsa någon slags allmän linje för att styra upp behörigheten. Folkhögskola är planen, och idag var vi på Strömbäck för att inspektera läget. Jag var mer imponerad av miljön än någonsin, trots att vi faktiskt hade varit här förut. Allt som allt en trevlig visit. Någonstans undrar jag hur jag själv hade fungerat på folkhögskola — för tio år sedan.


Starthjälpen
Det var tidig eftermiddag och jag och Ingrid svängde förbi Jet på Carlshem för att tanka. På väg genom rondellen lade jag märke till hur en Mercedes från nittiotalet stod vid vägkanten — mitt i rondellen — med varningsblinkers tända. När vi väl hade rullat in på bensinmacken såg jag den fortfarande. Jag kunde inte släppa det, utan bad Ingrid tanka och studsade själv över diket och upp till rondellen. En man som förmodligen var några år yngre än mig själv stod vid bilen. Batteriet hade lagt av. Jag förtäljde att jag faktiskt hade startkablar med mig. Han var dock osäker på om det skulle fungera; han hade redan ringt efter bärgning. Jag påpekade att han förmodligen stod skevt till; mitt i en rondell på E4, som till råga på allt — dagen till ära — var omledd. Vad är oddsen? Senast jag gav starthjälp var knappt femtio meter härifrån, och då var också europavägen omledd. Intressant. Nå. Jag och snubben slog då våran råstyrka ihop och rullade den stora bilen ut från rondellen och ner till Jet-stationen. Vi anslöt sedan mina startkablar och sekunder senare startade hans bil. Bara någon minut senare rullar en stor bärgningsbil in på bensinstationen. Jag tänkte väl ungefär att de antagligen skulle komma att lösa situationen härifrån, så jag och Ingrid rullade nu vidare.


Loftsängen
Så var bygget igång. Det är ingen hemlighet att Ove bor inom mig, och jag tycker att man kan hitta en loftsäng på Blocket för tresiffriga pengar, och då sådan med kvalitet. Ingrid var emellertid fast beslutsam att köpa en splitterny från en möbelaffär här i stan. Vi pratar tusenlappar. Hon tryckte på värdet av att ha något splitternytt, hållbarheten, samt det faktum att det var bädd både uppe och nere; inte skrivbord nere och sovslaf uppe, som på så många loftsängar på Blocket. Nåväl. Jag stod ändå fast vid min punkt, att det var vettigare att vänta in ett klipp. Jag fick inget gehör. Vi åkte ut till Mio och det betalades för en splitterny loftsäng. Vi fick tag och lov låna en släpvagn, som jag lyckades forsla hem paketen genom. Här är det kväll och Ingrid jobbar för fullt med montering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar