lördag 28 juli 2012

Lördag v. 30


08:16
En rätt sen frukost. Jag skulle trots allt vara på plats i stadens norra ände knappt tre kvart senare. Nå. Inga större svårigheter, jag är ju trots allt en blixtcyklist. Ni känner mig.14:35
Sitter utanför det allmänna personalutrymmet och dricker svart guld på galler. Jag tror att det kan ha varit första gången i mitt liv jag dricker kaffe på galler. Faktiskt. Det var inte helt fel. Vädret var inte heller tokigt. Ljuvligt, to be frank. Flickorna hade låtit meddela att de var på Nydala och hade det skönt. Oh, som jag längtade. Knappt en och en halv timme senare skulle jag ju själv kliva av.16:41
Här har jag slutat för dagen, och även anlänt till Nydala. Klara är en klättrare. Hon har tagit sig upp på självaste livräddartornet, varifrån hon spanar ut, fast inte efter ungar i sjönöd (i vattnet); utan mot land. En rolig lekpark, och picknickfilten. Stojigt värre var det, i varje fall.17:52
Här hade vi hunnit komma hem. Oerhört skönt väder. Sprättade iskall mexikansk brygd med lime på balkongen. Lät Logitech Squeezebox strömma toner från Västindien, och mådde bara allmänt gott.19:30
Pizza är här på agendan. När jag och Klara kom in på pizzerian var pizzabagaren bakom disk. Jag och Klara stod och inväntade honom. Så kommer det in en rätt ung kille. Han har långt hår och ryggsäck, till stilen påminde han om syntharna från våra svunna decennium. Han kollade sig frågande omkring, varpå han gick förbi mig och Klara, och fram till kassadisken, var han ställer sig. Det var ett lite girigt moment, hann jag tänka. Mycket mer hinner jag inte tänka, som pizzabagaren kommer ut. Han går fram till killen som nu står vid kassan, och frågar var det får vara. Killen säger snabbt "En Vesuvo!", och betalar. Jag förstårt här att min familjs beställning kommer att hamna efter den här unga mannens. Killen som faktiskt kom in minst en minut efter oss. Det är ju lite orättvist, och somliga skulle nog ta ton (e.g. "Ursäkta, men jag tror vi skulle beställa före!") i det här läget. Jag undlät mig detta. Det är inte så att jag är konflikträdd, utan jag kände helt enkelt att den här killen inte menade att tränga sig före, utan att det av Ödet bara blev så. Det skulle vara girigt av mig öppna munnen överhuvudtaget. Dessutom fick jag underbar tid med Klara. Det var inte spöregn utanför, utan allt var perfekt. Vi gick ut och lekte på framsidan av Ålidhems centrum, i väntan på att våra pizzor skulle bli färdiga. Det är också så ni ser oss, här på fotografiet.19:51
Pizza tajm. Det är en hederlig UFO och en variant med kronärtskocka, musslor, etc. Allt som allt en perfekt mix att dela på en liten familj.20:24
Ingrid går igenom gamla fotografier med Klara. Balkongläge, givetvis. Här är vi mätta och belåtna. En stund senare avrundar vi kvällen och sängen är faktum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar