fredag 27 juli 2012

Fredag v. 30


Dagen i tidsstämplar och fotografier


14:20
Lunch!

Ett drygt kilogram lösvikt nedifrån Coop Matcity. Kan nämna att den ungdomliga kassören ifrågasatte min aptit. "Ey len, du pallar aldrig!", utbrast han. Jag kontrade blixtsnabbt "Ey, jag kommer tillbaka!" Jag var bara klämkäck, för visst var hungern stillad efter portionen, jag återvände inte efter mer, men varenda tugga satt som en smäck i min matsäck.
21:09
Middag!

Enkelt men elegant i all sin enkelhet. Kan för övrigt meddela att en Pripps sällan smakat så väl som denna, på grönt glas. För ovanlighetens skull har vi sträckt oss från Euroshopper och till Felix variant på tomatsås. Fråga mig inte varför, om än jag faktiskt råkar ha svaret. Tuben kom som en skänk från ovan, ye.
Det makabra som utspelade sig utanför tvättstugan


Jag klev av vid stängning. Dundrade hem och tvättstugan var ett faktum. Jag lastade in rubb och stubb och Klara var vid min sida. När vi kom ovan jord ville Klara stanna i lekparken. Det var där jag fick syn på den, igelkotten. De är oerhört vanliga här på Ålidhem, varje sommar ser man dem stryka runt husen. Klara hade emellertid spänt blicken i något helt annat, hennes favorit(?)djur, nämligen en katt. De nästföljande ~tjugo minuterna kom jag, Klara, katten, och igelkotten att dela på den rätt rymliga sandlådan. Det busades, tittades nyfiket, ströks, klappades (Klara), men alla fyra individerna visade varandra ömsesidig respekt. Det var kul att se tre olika arter spela så väl ihop. När jag senare berättade för Ingrid önskade hon att hon hade fått se mötet katt-igelkott. Ja, hon vet inte vad hon gick miste om. Jag hade ingen lur på fickan, så kunde inte fotografera. Ni får måla bilderna för era inre sinnen, ibland brukar det rentav bli bättre då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar