tisdag 28 oktober 2014

Tisdag, v. 44


Lekparken, middagen, och toalettbesöket
På eftermiddagen svängde vi ner till stan och Klara fick leva av sig i lekparken på Östermalm, ja den med det härligt utformade trädet i mitten. Sedan bar det åter hemåt. Ingrid slängde ihop fiskpinnar med potatis och jag bad djupt och innerligt att hon skulle göra som mamma gjorde vid lite finare tillfällen, d.v.s. bryna gul lök i stekpannan och servera till på tallriken. Min älskade hustru uppfyllde min önskan och jag blev alldeles till mig när vi satt till bords. Dessvärre var min kropp inte i sitt ässe, denna tisdag, och eftermåltiden kom jag att spendera ungefär fyrtio minuter inne i badrummet. Jag har ingen logisk förklaring.


Annonsen
Så kom jag — slutligen — till skott och fällde ytterligare en annons på Blocket, nu är det två av de överflödiga militärcyklarna som ska bort, inför flytt. Lustigt nog hann jag knappt få bekräftelse på annonsen förrän det flaggade på min telefon och en engelsman från Fredrika (Åsele) ringde och ville göra affär på den defekta (billigare) av cyklarna. Han skulle ha vägarna förbi Umeå på torsdag, d.v.s. två dagar bort. Jag lovade hon att jag skulle hålla cykeln, karln kändes genuin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar