tisdag 14 oktober 2014

Tisdag, v. 42


Vädret
Morgonstund, och inget vidare kanopäder. Kallt var det, och kallare skulle det också bli. Vädertjejen har skvallrat om grova temperaturskillnader mellan norra, mellersta, och södra Sverige, de senaste dagarna. När hösten och vintern kommer blir det plötsligt väldigt verkligt, det här med vilken landsände vi bor i.


Lunchen
Åkte in och jobbade över dagen. På lunchen hade jag först tänkt käka en cheeseburgare, men så slog det mig att vi ju var på Big Boy så sent som igår, och att käka hamburgare två dagar på raken känns lite fel. Jag sprang in på Konsum och hittade en räksallad i fyndlådan.

Även en mjukost som närmade sig bästföredatum låg där i korgen, och endast femton kronor skulle den kosta. Jag slog till, och högg dessutom en påse färskt bröd (fyra stycken för tio kronor) ur bageriskåpet. Finemang, så hade man lite lyxig frukost till morgondagen uppstyrd, också. En femtiolapp hade jag betalat, för allt på det här bordet. Mycket bra.Ansiktsbehåringen
Det var rätt sent på kvällen när jag fann mig själv sittande i soffan. Jag kände i mitt ansikte och det slog mig att jag verkligen har låtit allt växa, på sistone. Jag tog några självbilder och förstod ganska snart efter att ha gått igenom dessa att situationen håller på att gå överstyr. Jag började fundera på vad jag skulle göra härnäst.


Insexnycklarna
Just i samband med tandborstning då jag skulle gå och knyta mig tittade jag på dagens stolta inköp. Inte mindre än tre insexnycklar av den något sällsynta storleken 7 mm, flitigt använd på bl.a. bromsok. Jag kommer så väl ihåg bakslaget som inföll då när vi höll på att byta ut skivor och belägg i somras, och plötsligt inte hade någon 7 mm insexnyckel att tillgå.

Då hade jag ingen aning om att just 7 mm insexnyckel faktiskt finns i reservdels-/beställningssortimentet på min egen arbetsplats. Rätt pinsamt, egentligen. Nåväl, nu hade jag då garderat mig och beställt inte mindre än tre stycken. Bahco är trots allt kända för kvalitet, så dessa lär jag förhoppningsvis komma att ha med mig i många år framöver. Tre verktygslådor, tre 7 mm insexnycklar, just så logiskt som det kan bli.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar