lördag 13 september 2014

Lördag, v. 37


Morgonstund
Det var tidig morgon och jobb som gällde. När jag kom ut studerade jag den skruv med mutter som jag ersatte den misslyckade popniten till den spräckta pakethållaren med häromkvällen. Skulle jag ta detta nybygge, dagen till ära?

Nej, det var nära, men bristen på bagagestroppar på i stycket tidigare nämnda bönpall fick mig att ändå ta den andra — till vardags primära — militärcykeln in till stan, denna lördagsförmiddag. Jag hade trots allt en lunchlåda att kånka med mig.


Balkongläge
På eftermiddagen när jag kom hem gled jag i princip omgående ut på balkongen var jag satte mig och sprättade en iskall Old Ox. Det slog mig genast att de har bytt utseende på flaskans etikett. Textens typsnitt är ändrat, men det är mer därtill.

Jag kan ej redogöra för de exakta förändringarna i design såhär på stående fot, men kommer vid tillfälle att leta upp någon gammal bild på någon äldre flaska, så ska nog allt bli tydligt. En underbar lördagseftermiddag, var det i varje fall.


Soffläge

Det hade blivit lördagskväll och tjejerna var uppkrupna i soffan. Jag fotograferade. Ingrids ansikte blev upplyst av skenet från hennes digitala assistent och det såg jätteroligt ut på bild. Klara var upptagen av televisionen, och inte ett dugg intresserad av fotografen.


Balkongfåtöljen — fritt fall
Den här tygfåtöljen var faktiskt en av de första möblerna jag köpte med det egna boendet i denna stad, för sisådär 6½ år sedan. Jag betalade 600 kronor ute på Myrornas, Ersboda. Jag kommer så väl ihåg att jag efter köp tog med mig fåtöljen och fotpallen till busshållplatsen, var jag trodde att det skulle gå som en dans på rosor att få ta med mig dessa. Nej, det blev blankt nej från busschauffören. Paniken var ett faktum, men så löste det sig då en bekant kom, och han fick minsann in allt bak på en gammal Volvo-kombi.

Sedan dess har fåtöljen tjänat på flera olika platser. Så sent som i somras fick den än en gång en ny plats, nämligen balkongen. Jag har även lagt ut en annons på Citiboard, då planen nu är att den ska få en ny ägare. Nå. Ännu har ingen hört av sig, och den står alltså ännu kvar här ute på balkongen. Denna lördagskväll satt jag då ute med den lilla vita maskinen i famnen och ägnade mig åt diverse nöjessurf i mörkret. Väl tillbakalutad var jag. Så plötsligt rasade jag ner en bit, liksom på sneddan. Jag upptäckte ganska snart vad som har hänt; en av skruven som håller i ryggstödet hade lossnat på ena sidan. Suck. En 5 mm insexnyckel skulle det vara.

Det var ett rent helvete att med handkraft dra ryggstödet åt sidan där den skulle fästas in och samtidigt försöka hitta gängan på skruven. Till sist svalde jag stoltheten och bad Ingrid om hjälp. Då gick det tämligen omgående. Jag svor på att jag inte skulle låta detta inträffa igen, och plockade fram ett litet spärrskaft. Jag tänkte att jag minsann drar åt den där skruven rejält. Jag drar, och plötsligt går skaftet bara runt. Jag förstod först ingenting, men såg sedan att jag lyckats gänga ut skruven helt och hållet. Suck. Det är inte varje dag man lyckas gänga ur en insexskruv. Nu är det bara att hoppas att skruven där sitter kvar, för när den lossnar nästa gång blir det att sikta på nån slags ersättningsskruv med rätt hatt och sådär. Helst av allt är väl fåtöljen (med fotpall) såld till dess, så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar