fredag 1 augusti 2014

Fredag, v. 31


En framgångsrik försäljningshistoria
Jag var på jobbet när jag mottog nyheterna. Ja, det sägs ju att ett ord säger mer än tusen ord, och av denna att döma stod det i alla fall tämligen glasklart att Ingrid — det lilla missödet igår till trots — hade rott affären i hamn, och således blivit tretusen kronor rikare. Jag drog brett på smilbanden där jag satt i lunchrummet, och kunde inte låta bli att tycka att hon varit riktigt företagsam, min hustru.


Konsten att göra sig av med bråte
På kvällskvisten samlade jag styrka och lade en del objekt som av olika skäl har sentimentalt värde för mig till källsorteringen, här bl.a. ett exemplar av Norstedts lilla engelska ordbok och en till synes illa sliten bilborste. Ett gäng matlådor från IKEA åkte också i nämnda källsorteringskärl.

Nämnda bok sen alltså, oj oj oj. Trots att detta exemplar fyndades för typ en femkrona på second-hand för ett antal år sedan så kommer jag aldrig att glömma min egen barndom. Jag lade nämligen rabarber på en äldre utgåva av denna klassiker från min mammas bokhörna så snart jag hade fått ett eget skrivbord till min pojkhörna, och som jag älskade det engelska språket. Jag ville lära mig allt, som bara barn kan. Ofta när jag inte hade något att göra så satt jag bara och letade efter intressanta uppslag i boken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar