måndag 21 juli 2014

Måndag, v. 30


Soldyrkaren
Veckan inleddes med jobb ute på lagret i norr. Det var ett tag sen sist nu. Full rulle, och totalt drygt nio och en halv timme av plockande varvat med lunch och kafferast. Hann surras en del med jobbkompisarna också. Vid break gällde utelivet, eftersom det var galet varmt. Nå, på eftermiddagen när jag kom hem var det raka spåret ut på baksidan, var jag blev liggande i den stol (Baden-Baden) som vi lägligt nog placerat där.


Glassen
Mitt i allt såg jag dock (sociala medier) att Ica Supermarket uppe vid Ålidhem Centrum körde en kampanj och sålde lådor (0,5l) med gräddglass från GB för endast fem kronor styck. Jag och Klara var snabbt uppe på våra cyklar och sedan blev det glass i stora lass, mer exakt två paket. Ja, det hade säkert kunnat bli fler men erbjudandet var begränsat till två stycken per kund. Snabbt klippt.

Oljeläckaget
Det var bara häromdagen som min jobbkompis kom förbi och vi sökte igenom hans Audi efter felkoder. I samma veva konstaterade vi av ren slump att det var en pöl under vår bil, vilket efter viss undersökning konstaterades vara motorolja. Suck. Ikväll tog jag in bilen på OKQ8 Parkvägen på Haga var de har en Gör-det-själv-hall som inte kändes lika kvav (värmeböljan, o.s.v.) som den — mer närliggande — på OKQ8 Carlslid.

Efter att ha hissat upp bilen och kikat under konstaterade jag att det fanns lite spår av olja kring pluggen (billigt fixat), och även kring oljefiltret, var det rörde sig om mer rikliga mängder. Sist men inte minst såg man även spår av olja kring växellådan och även runt själva oljetråget. Suck. Vad var den egentliga källan? I mitt stilla sinne hoppades jag att det var oljefiltret, vilket i så fall inte var särskilt dyrt åtgärdat.

Jag hissade ner bilen och körde ut till en pump och sprang in för att betala för tiden av felsökande. Jag frågade skämtsamt om dom inte möjligtvis hade oljefilter. "Jo då", svarade expediten, helt gravallvarligt. Oj då. "Ååh, men bara till Volvo då, antar jag?", fortsatte jag. "Nej då", fick jag till svar. En stund senare hade expediten slagit registreringsnummer mot datorn och så gick vi till en hylla i butiken var han plockade fram ett filter från Bosch. Etthundraelva kronor, så var det mitt. Man kan hitta filter för halva summan men jag var oerhört nöjd med den service jag hade fått och dessutom är Bosch ett seriöst märke så jag tog fram plånboken och lät ett filter följa med på notan för tiden i hallen. Själva operationen lät jag dock spara till ett senare tillfälle.

asdf

Arga lappen
Sent på kvällskvisten hade då Ingrid tid i tvättstugan. När hon kom in efter att ha slängt över tvätt i torktumlaren var hon helt bestört. Det här var just när Klara hade somnat. Tänka sig, någon hade satt upp en — i hennes mening — helt sinnessjuk lapp inne i tvättstugan. "Varje gång du underlåter dig att tömma luddfiltret så dör en kattunge!", löd tydligen lappen. I mitt stilla sinne kunde jag — trots att jag själv för bara en tid sedan uppmärksammade problemet — tycka att den som skrivit lappen hade tagit det hela lite väl långt. Nåväl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar