lördag 12 juli 2014

Lördag, v. 28


Blåbärspaj i min lilla mun
Mums. Det första som händer när jag kommer över tröskeln efter arbetsdagen är att en tallrik med nybakad blåbärspaj serveras mig ute på balkongen. Oj oj oj, så gott det var.Ligger och steker i solen
Nämnda paj gick givetvis ner i solstolen ute på balkongen. Svetten rann snart nedför mitt lilla ansikte och jag mådde prima.


Klara snöar fast i leksakslådan
När solen några timmar senare hade börjat lägga sig tog jag och Klara en tripp ner till Ica Maxi. Givetvis fastnade hon bland leksakerna, mer specifikt i lådan med sådana blind bags som jag djupt och innerligt avskyr, inte minst av ideologiska skäl. Nåväl. Det viktigaste är ju att hon är glad. Tydligen finns det inte längre bara småhästar i påsarna, utan även Transformers. Klara önskade sig en påse, men jag sa att innan det kunde komma på fråga var hon tvungen att se den klassiska filmen från 1986.Kullager, vevlager, militärcykel
På kvällskvisten gick jag in för min militärcykel. Nej, faktum är att det var när jag skulle byta kedja som jag märkte att veven gick märkligt segt bakåt. Jag blev nyfiken och demonterade lagerbanorna, bara för att upptäcka att det ena kullagret var spräckt på flera ställen, och att kulorna inte satt stabilt utan rullade ut. Suck. Jag bytte snabbt ut kullagret mot ett fräscht, och noterade sorgligt att jag hade förlorat en kula från det spruckna lagret. Totalt ska det vara elva kulor men jag återfann bara tio kulor. Jag mätte upp en kula och den är ganska precis 1/4" (6.35 mm) i diameter, vilket kändes bra att veta. Antagligen går det att beställa vilka lagerkulor som helst i den här dimensionen, och få dem att spela väl ihop med lagerbanorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar