söndag 22 juni 2014

Söndag, v. 25


Förmiddagen
Det var söndag och midsommarhelg. Vi unnade oss en riktigt mjuk start på denna dag, och när jag väl hade masat mig upp så passade jag på att fotografera den lilla familjen i sängen. Ja, trion var samlad, och dagsljuset strålade in genom fönstret vars persienner jag hade öppnat för blott en minut sedan.

Kort därefter gled jag in i badrummet och påbörjade en liten ansning. Jag har sedan en tid varit lite i valet och kvalet kring att döda mustaschen, men efter viss överläggning med mig själv (och kamrater på Snapchat) så har jag kommit fram till att jag ska låta den växa, åtminstone lite till. Jag tog istället bort övrigt överflödigt hår i ansiktet, främst kring kinderna och hakans övre del. Sedan var jag nöjd.

Vid frukostbordet satt Klara. Som vanligt var fokus lite vridet och om än vi gärna hade sett att hon ägnade full uppmärksamhet åt sin smörgås med leverpastej så var det många små hästar med i bilden. Dessa kom faktiskt att omringa tallriken. Nåväl. Slutligen hade hon fått i sig hela smörgåsen, så vi fick vara nöjda. Själv tryckte jag i mig dubbla glasslådor (matrester) och dundrade sedan iväg på jobb.


Eftermiddagen
När jag hade slutat hämtade jag tjejerna och vi for tämligen omgående (med ett stopp på Strömpilen/Din emellan; var stövlar till Klara inhandlades) till hennes föräldrar på Berghem. Jag lyckades med konststycket att slumra till i soffan, men vaknade lyckligtvis lagom till att middagen stod serverad. Det var en majestätisk rätt med kyckling och sådär perfekt stekt eller brynt potatis. Till detta serverades en sås med bl.a. creme fraiche och ädelost, helt sagolik. Jag började försiktigt men kom att backa tallriken åtskilliga gånger, så gott var det.

Efter middagen var det hopp och lek ett tag, sedan satt vi åter till bords för det var då dags för efterrätt. Ingrids lillasyster hade bakat rabarberpaj, vilken inmundigades med härlig gräddglass och kaffe. Oj, så gott det var. Två portioner fick jag visst i mig, av bara farten.

Efter en stunds soffläge gick jag och Klara en liten promenad med Melvin runt kvartreret. En jobbarkompis berättade nyligen att hans syster och hennes kille hade köpt ett renoveringsobjekt på samma gata som svärföräldrarna bor på, och då jag hade memorerat gatunumret passade vi på att springa ner och kika på detta. Oj oj oj, vilken potential jag såg i detta röda resliga hus. Apropå jobbarkompis, imorgon ska jag visst hjälpa nämnde att välta båten tillrätta inför den sedvanliga midsommarpremiären. Oj, midsommarafton har visst redan varit, men vad gör det? Det är tanken som räknas!

Klockan var uppemot halv tio på kvällen när vi sadlade och åkte hem. Vilken härlig vecka vi har haft, om man bortser från vädret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar