lördag 21 juni 2014

Lördag, v. 25: MidsommardagenDagen inleddes med en tripp ut till Leo's Lekland. Det busades och klättrades ett par timmar, och sedan åkte vi till Frasses på Grubbe, var tjejerna käkade varsitt mål. Själv hade jag ätit resterna från gårdagens grillning innan vi lättade ankar hemifrån så jag var fortfarande proppmätt, om än jag haffade några pommes från Klara. Det stod uttryckligen att kaffe ingick vid köp av mål. Efter maten kom Ingrid med en kaffe till sig, och en till mig.

I mitt stilla sinne blev jag sittande, funderande. Visserligen hade vi köpt två stycken mål, ett skrovmål och en barnbox, men det sägs ju vara skadligt för barn att dricka kaffe. Visserligen säljs barnbox till barn ända upp i tolvårsåldern, och visst finns det tolvåringar som har börjat dricka kaffe, men kanske vi ändå pratar gränsfall? Var vi berättigade till varsin kaffe? Jag satt djupt försjunken i tankar, och var ett hårsmån ifrån att resa mig upp och gå till beställningsdisken och fråga hur de såg på saken. Jag kom emellertid lika fort till sans, och blev sittande där med mitt kaffe.

Nån timme senare hade vi hunnit hem med råge. Jag och Klara promenerade ut på området. Färden gick först upp till skogen, och sedan vidare till den stora parken ovanför Ålidhemsskolan. När det var läge att gå hem var Klara (inte helt ovanligt) tjurig och masade sig vid vart och vartannat steg. Nåväl, sånt hör väl antagligen till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar