lördag 31 maj 2014

Lördag, v. 22Lördagen förflöt i ärans tjänst. Lagom till min lunch fick jag en delikat överraskning, nämligen finbesök av tjejerna. Jag värmde upp min lunchlåda i mikrovågsugnen och knallade ner till tjejerna som väntade utanför. Vi hann umgås i åtminstone tjugo minuter, vilket var guld värt för mig. När vi busade runt intill Rådhuset lade jag märke till att de har bytt ut den klassiska — runt formade; i en nyans av grönt som förde tankarna bakåt i tiden — offentliga toaletten som stått där sedan så länge jag kan minnas.

Eller, offentlig toalett och offentlig toalett, det var nog snarare frågan om en simpel urinoar. När man öppnade dörren kom man in till ett litet slutet område på cirkus en kvadratmeter där man kunde uträtta sina behov i en liten metallskål. Nå. Denna lilla byggnad hade nu uppenbarligen plockats bort, och ersatts av en annan — tydligt större — variant på offentlig toalett. Jag var bara tvungen att öppna dörren. Innandömet var också lyxigare än på den gamla, måste jag säga. Här har då verkligen kommunen öppnat plånboken, kan vi konstatera. Det kanske har att göra med Kulturhuvudstadsåret.

Det var i alla fall en ljuvlig lunch, och det hade tydligen varit nåt galej mitt på torget där Klara hade fått sig en läcker ansiktsmålning. En riktig lite tiger, hade hon förvandlats till. Jag passade på att ta ett fotografi när hon stod uti buskaget. Det var en rätt passande kuliss, givet omständigheterna, tyckte jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar