fredag 30 maj 2014

Fredag, v. 22


En lång dag ute på lagret
Veckan avrundades med en heldag ute på lagret för min del. Kafferasten var behövlig, och lunchen likaså. Lite övertid blev det också, men nånstans kändes det bra att ha gjort en fullgod veckoavslutning. Martin Luther sitter troligtvis på en axel, som vanligt.


Det ska inte vara lätt att samla
På kvällskvisten stoltserade Klara med sin samling av hästar. Själv kan jag väl på sätt och vis relatera till det frenetiska med just samlande, t.ex. nittiotalets hockeykort, eller varför inte så kallade "filmisar" som var populära när min egen lilla mamma var i ungdomen.

Nå. Nu är jag själv vuxen och har krupit ur samlandet, och visst känns det marigt att köpa små "blind bags" för hutlösa trettio kronor och då helt utan att veta vilken figur som ska vara i den. Som man ser på bilden har det blivit en hel del oönskade dubbletter, vilket på sätt och vis är att se som pengar i sjön.

Suck. Man kanske skulle starta nån [t.ex. nätbaserad] byteshandel med andra som sitter i samma båt, och liksom byta bort dubbletterna mot dom där hästarna som faktiskt saknas samlingen, och på så vis vinna både tid och pengar. Kanske skulle det ta udden ur det hela? Jag vet inte. Jag tänker mest på ekonomin, och så det rent praktiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar