onsdag 28 maj 2014

Onsdag, v. 22Det blev en onsdag som till sin helhet gick i ärans tjänst. Efter stängning bar det emellertid kvickt hemåt, och efter en tripp med tjejerna runt kvarteret på den nya cykeln bar det hem för inmundigande av middag. Hungrig som ett djur var jag, i denna stund. Fick i mig allt och mådde sinnligt gott. Rörde mig tämligen omgående ut till balkongen var jag fann mig själv tillrätta. Det var blå himmel. Klara hade hittat en ny kompis som hon lekte med precis utanför. Pojken ville inte säga sitt namn.

Rätt vad det är plingade det på dörren, och ingen mindre än Alexander klev in. Han kom raka spåret ut på balkongen och gjorde mig sällskap. Här blev vi också sittande tills dess att det blev alltför kallt för oss. Jag hann [meanwhile] bolla en teori med Alexander om att pojken hade undvikit frågan om sitt namn p.g.a. att hans föräldrar [av säkerhetsskäl] strängt hade förmanat honom att under inga omständigheter uppge sitt namn inför främlingar.

Ingrid inflikade att det kanske istället berodde på att han skämdes för sitt namn. Jag trodde spontant med på min egen teori. Alexander [i sin tur] satt mest där och smålog, i sin Baden-Baden ute på balkongen. Jag undrar [som så ofta] vad han tänkte på. Han hade för övrigt beställt Brewdog Hardcore IPA, vilken jag fick den stora äran att smaka av. Inte alls illa, måste jag säga.

Jag och Alexander satt uppe i tv-soffan och tittade på gamla (och nya) musikvideos med popartister som Britney, Lady Gaga och Katy Perry ända framåt midnatt. Då tog Alexander på sig sina sneakers och påbörjade sin färd hemåt. Min kära hustru klev då upp ur sängen och vi såg den andra säsongsavslutningen av Homeland som avrundning på den ljuva onsdagsnatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar