tisdag 29 april 2014

Tisdag, v.18


Gärningen
Det här året har tiggandet nått nya gränser, och man kan idag inte gå längre än upp till Ålidhems centrum, så sitter dom där. Jag ger inte pengar, av flera orsaker. Just idag när jag fick lunch sitter dock en stackare utanför min ingång. Han frågar inte efter pengar. Han verkar se att jag är på väg mot McDonald's, och frågar istället om jag inte kan hämta en mugg med vatten åt honom. Ja, kommer jag på mig själv med att säga.

En kort stund senare står jag vid kassan och ska köpa min cheeseburgare. Jag kommer då på mig själv med den snåljåp jag är, och eftersom jag vet att "chefen" hämtar tiggarnas pengar med jämna mellanrum, finner jag ett spontant läge att göra det schysst, på ett läckert sätt. Det blir min tur i kön och jag köper inte en utan två(!) cheeseburgare, och ber samtidigt om ett glas kranvatten.

Jag går ut och överlämnar käket och vattnet till rumäniern som satt där utanför. Jag kan inte bedöma hans uppskattning, men det spelar mindre roll. Det viktiga var att jag fick göra't, just denna tisdag.


Inköpen
På eftermiddagen när jag slutade blev det ett par inköp. Först av en stabil klotgrill från den egna butiken, sedan en platta varierande pilsner från Systembolaget. Det sägs ju att det är någon slags svensk högtid i görningen.


Middagen
Oj oj. Kyckling med ris och glödhet god sås, och dessutom broccoli. Snacka om fin tisdag.


Paketet
På kvällskvisten öppnade jag mitt postpaket, som skulle innehålla det "kit" med autojusterare för broms som jag beställt från eBay i Storbritannien. Nu var jag alltför stressad för att ha tålamod att invänta detta paket, och bromsarna är ju redan återmonterade (med den gamla tryckstången samt autojusteraren), men det kan ju vara bra att ha ett par extra liggande, i reserv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar