fredag 7 mars 2014

Fredag, v. 10


Stegräknandet
Som jag nämnde [då innan dess begynnande] häromveckan har vi nu sparkat igång en stegtävling på jobbet. Målet är minst tiotusen steg per dag och skalle. Jag klarar mig, hittills. Idag var jag dessutom på lagret norr om stan, och där blir det ju också en hel del steg gjorde i och med allt varuplockande. Första bilden är tagen just när vi fått lunch, det vill säga strax efter klockan ett. Andra bilden är tagen strax efter klockan två, det vill säga i samband med eftermiddagsfikat. Den sista bilden är tagen strax efter klockan fyra, det vill säga när jag hade slutat. Jag är ändå hyfsat nöjd med mig själv, just en dag som denna.


Ett regnigt äventyr
Jag vet inte om vi går mot sann vår och sommar, eller om vädergudarna har blivit tokiga, men regnet öste ner, denna fredag. Vi plockade upp Alexander & Emil längst med Kandidatvägen, och styrde kurs mot Jysk och Rusta, norr om stan. Det shoppades lite smått och gott, bland annat fredagsgodis på Rusta, och sedan satte vi återigen kurs hemåt. Ingrid och Alexander hade här precis kört sten/sax/påse om vem som skulle sitta på lut med hagelgeväret respektive trängas med barnstolarna i mitten där bak, och Ingrid hade dragit det kortare strået; här följaktligen inte helt nöjd.


Fika på kvällskvisten
Redan vid lunch ringde Tobias och berättade att han hade köpt kanelbullar som han tänkte bjuda på om vi ville hälsa på framåt aftonen. Det här lät givetvis lockande så om än klockan säkert hann bli halv tio på kvällen så var vi slutligen på plats. Det var ju ändå fredag, och då får man vara uppe lite extra sent, inte sant? Fikat smakade gott, och sällskap är ju aldrig fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar