torsdag 13 februari 2014

Torsdag, v. 7: Storsjöhallen


En tidig ankomst
Det var bestämt att jag och Klara skulle ta ett besök på Storsjöhallen i Holmsund för ett bad. Vi lyckades komma iväg i hygglig tid och allting verkade lovande. När vi kom fram visade det sig att vi kommit iväg i alltför hygglig tid. Badhuset hade inte ens öppnat ännu. Klockan fyra öppnade de, och klockan var tio i två. Suck. Vi satt i receptionen och såg nedslagna ut en stund innan vi styrde sikte mot Holmsunds centrum, och någonstans där mat serverades.


En pizza till lunch
Som sagt, mat, lunch. Det nalkades pizza. Trist att Ingrid hade stannat hemma, det är ju lite vår tradition att testa ut olika pizzerior och betygsätta dem. Nu när det bara var jag och Klara blev jag mest inriktad på att äta, men gott var det. I början av måltiden förklarade jag för tjejen att begreppet "familjepizza" stiftar storlek, och inte smaksättningen, som hon först trodde. Hursomhelst, Klara åt över en halv barnpizza, riktigt imponerande.


En konstnär vid bordet
Med en knapp halvtimme till att badhuset äntligen skulle öppna gick vi in på biblioteket, var Klara satte sig ner och ritade. Det blev en jättefin bild som jag fick veta att minsann föreställde inga mindre än mig och Ingrid, med Klara i mitten. Förtjusande. Jag kunde verkligen se den lilla familjen där, på papperet. En kort stund senare öppnade badhuset och vi gick in och klädde om och det blev sedan ett par timmars bad med såväl plaskande, bubbelpool, som rutschkana, och avslutningsvis provade vi såväl den finska saunan som ångbastun.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar