söndag 9 februari 2014

Söndag, v. 6


Hamburgare
Det var söndag och vi siktade in oss på en lite extravagant inledning, nämligen skrovmål. Vi åkte helt sonika ner till — för mig — klassiska Big Boy. Jag stakade i vanlig ordning fram min beställning, men fick likväl ihop det till en slags meny. Det smakade riktigt gott. Det är schysst att det bjuds på kaffe efter maten. Jag kom på mig med att sitta försjunken över min pappersmugg och begrunda Umeälven. Jag var i vaket tillstånd, men jag var ändå någon annanstans.


Fingerfärg
Efter lunchen åkte vi in till stan. Först en sväng förbi butiken, och sedan till Åhlens, var jag köpte fingerfärg till Klara. Hon ville så gärna ha den. Här har vi kommit hem och köket är plötsligt en målarateljé. Livet är bara för härligt när barn får krydda tillvaron med färg och finess.


Svärföräldrarna
En stund senare ytterligare befann vi oss på Berghem. Det var söndag och middagen hos svärföräldrarna är mer eller mindre förskriven. Som vanligt serverades delikat mat. Dagen till ära var det schnitzel med sådan kryddad brynt potatis. Regeln var att man skulle käka sådana små fiskar (ansjovis) till, och det var faktiskt hiskeligt gott. Det passade — helt okryddat — som handen i handsken.


Avrundningen
Under vistelsen på Berghem hann jag även med ett telefonsamtal till en kär vän från tonåren. Det var ett ganska långt och mycket givande telefonsamtal, kände jag. Vad jag fick med mig var (bland annat) ett tips om tv-serien Nybyggarna, vilket också är vad jag och Ingrid kollar här. Klockan har hunnit nå långt över midnatt, men hon har likväl serverat mig hårdbröd med mjukost. Smarrigt. En iskall Old Ox lyckades jag att förse mig själv med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar