onsdag 22 januari 2014

Tandläkarbesök, bad, m.m.


Före tandläkarstolen
Jag hade dessvärre bommat lunchlådan, så varumaskinen fick istället stå till tjänst med en Billy's för sexton kronor. Just snyggt, dagen som jag skulle till tandläkaren. Nå, den gjorde som ändå jobbet. Jag hann fundera på om det egentligen är nån speciell kost man direkt bör undvika sådär några timmar innan ett tandläkarbesök. Jag kom inte fram till något vettigt svar.


Tandläkarstolen — processen
Jag kom givetvis i tid. Tandläkarna kontrollerade mina tänder och jag höll tungan rätt i mun. Det ska inte stickas under stol med att jag avskyr tandläkarstolen. Det är ungefär så obekvämt och onaturligt som det kan bli. "Hu jeda mig", som de hade sagt i landets nordligaste delar. Nå. Glädjande besked och mindre glädjande besked, samtidigt. De goda nyheterna var att jag inte hade några hål. De mindre goda nyheterna var att jag hade tandsten. Jag skulle bli kallad till tandhygienisten. Usch. Jag kommer ihåg det här momentet från 2011. Det gjorde fruktansvärt ont. Jag minns hur jag kämpade med tårarna där i tandläkarstolen. Jag blev nu frågad om jag kunde tänka mig att låta blivande tandhygienister, studenter från tandläkarhögskolan, utföra processen. Det skulle ta betydligt längre tid. Hon sa faktiskt rakt ut att jag kunde räkna med timmar, men det skulle istället i princip vara gratis. Jag gjorde en snabb överläggning med mig själv; visualisera hur Ove Sundberg står på en arena och slåss mot smärttröskeln så är ni i närheten. Jag lät meddela att jag nog kunde betala en tusenlapp för att få smärtan överstökad så snabbt som möjligt.


Efter tandläkarstolen
Ingrid skickar ett meddelande till mig om att de är sugna på något gott. Ja visst, tänkte jag, och svängde förbi Lidl var jag köpte en stor påse ostbågar. Jag är givetvis väl medveten om att OLW inte stoppar tyska ostkrokar i påsarna bara för att de säljs på denna tyskbaserade livsmedelsbutik. Jag var helt enkelt lite skojfrisk till sinnes när jag sickade iväg detta Snap.


Badkarsnedtrappningen
När jag kommer över tröskeln ligger tjejerna i badkaret. Jag slår mig först rutinmässigt ned på porslinet, var jag ser till att finna fröjd och tyngdlöshet. När systemet sedan är i harmoni rengör jag mig noggrant, och hoppar sedan ner i badkaret med tjejerna. Helt sagolikt. Tänka sig, att tre människor ryms i ett klassiskt badkar. Fascinerande, to say the least.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar