måndag 6 januari 2014

Familjen gör Norrbotten


Förgrund / resan
Julhelgen har nått sitt slut och turbulensen börjar dala. Efter viss kontemplentering slog jag sak i taget och meddelade [så sent som igår vid söndagsmiddagen hos svärföräldrarna, actually] min hustru och vår dotter att jag planerat en utflykt nästkommande dag, alltså denna måndag; tjugondedag jul. Vi skulle tuta upp till Piteå och hälsa på Klaras fastrar och kusiner. Så idag var denna dag, och sagt blev också gjort. Vi anlände före halv två till Storfors. När man klev in i huset kändes det som 'Chistmas eve all over again', det var så att säga flitigt dekorerat och ljuset var dämpat i precis harmoni med känslan. Vi blev sittande med fika i uppemot två timmar. Det var visst några år sedan jag befann mig i det här huset sist. Tiden går.


Faster Lena
Nästa anhalt var min andra syster. Hon bor i en stuga en bit utanför stan, varför GPS:en skulle komma väl till nytta. Nå. Den kastade oss med facit i hand en smärre omväg, men vi landade i alla fall på rätt adress och kröp snart in i den hemtrevliga och mycket personligt ombonade stugan. Även här serverades det fika. Oj oj, vilken sockerchock jag var på väg att möta. Jag är ju väldigt glupsk i mitt inmundigande, också.


Sunes Gatukök
Det hade nu hunnit bli kväll, och det började bli dags att tänka på refrängen. Äta bör man, annars dör man. I min bok fanns det inte särskilt många alternativ. Sunes var det (givetvis) som gällde. Det var sig ganska likt men jag var fortfarande lite skev på tungan och orolig att restaurangbiträdet skulle anse mig som ålderdomlig när jag efterfrågade ett litet lyx. Nej då, han tog beställningen som att det var en självklar sak. Ingrid körde från ren vana på en mer konventionell meny. Nå, smaken var efterlängtad. Ack, så delikat. Jag försöker ännu komma till klarhet i om det kan ha varit den klassiska "Bigfoot" som jag noterade vid ett av borden närmast orderdisken. Kan han ha styrt upp sig så till den grad? Välklippt, osv? Kanske, större mirakel har ju skett. Nå, en stund senare låg vi på E4:an i sydlig riktning. Vi kom hem helskinnade, efter en lång och händelserik dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar