onsdag 8 januari 2014

Fel prismärkning, en klassisk tabbe


Min älskade hustru gav mig i uppdrag att köpa lite grejer, bland annat bananer. Först var jag på Maxi, var tyvärr bananer var helt slut. Jag tänkte då att det var läge att prova utbudet på den nyöppnade matvarubutiken Lidl, just vid Ålidhems Centrum. Sagt och gjort, men till min stora besvikelse visade sig även dessa ha slut bananer. Rättelse, en kvinna tog den sista klasen just en meter framför mina ögon. Suck. Jag frågade till och med en närbelägen expedit, för att försäkra mig om att de inte hade mer någonstans. Nej, tyvärr, imorgon skulle de få hem mer. Suck. Jag berättade att även Ica Maxi hade slut. Hon lät förvånad. Sen lämnade jag Lidl och gick in på Ålidhems Centrum, och in på Ica Supermarket. Där fanns bananer, i mängder.

Jag såg intressant nog att "vanliga" bananer hade samma prismärkning som de ekologiska. Wow. Nu var läge att låta den miljömedvetna mannen ta plats. Jag högg en klase ekologiska bananer och gick till utcheckningen. När jag lade min klase på vågen och tryckte ut en lapp så visade sig dock kilopriset vara högre än det som stått på affischen. Suck. Tack och lov var det väldigt tunt med folk så jag kände mig inte dryg som besvärade expediten vid den bemannade kassan tvärsöver. Jag visade upp fotot (se ovan) på prismärkningen, och förklarade att varan gick in för fel pris på vågen, och frågade vidare om det var okej att jag gjorde en snabb lösning i att väga upp dom som "vanliga" bananer. Detta var helt lugnt, och så var saken ur världen. Jag åkte hem och Ingrid tyckte förvisso att jag hade varit borta alldeles för länge, men bananer hade jag med mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar