söndag 5 januari 2014

Hos svärföräldrarna


Startskottet
Just före avfärd mot Berghem och svärföräldrarna satt Klara klistrad framför sin egna datormaskin, var det spelades så det stod härliga till. Man klickar sig fram för att t.ex. borsta och mata sin häst. Själv ser jag det hela som en oerhört primitiv lek i Macromedia Flash, men Klara trivs som fisken i vattnet i spelet, och det är huvudsaken.


Soffläget
Här hade vi anlänt på Berghem, och jag har intagit den trygga positionen i soffan. Här jobbar jag för fullt med tankeverksamheten, och stundtals sticker jag också in i någon intressant diskussion. Framförallt har jag full utsikt över såväl det fysiska rummet som tidslinjen i den sociala etern. Ni vet, tiotalet i ett nötskal. Det gäller att vara överallt, samtidigt.


Varmrätten
Svärfar hade kokat ihop lax med potatis, champinjoner, grönsakspinnar, och härlig sås. Gott var det.


Efterrätten
Det här är en av mina personliga favoriter. Jag tog ett par backningar. Aj, så gott det här är. Jag sa först fel vid matbordet och tryckte på att det måste vara banan, men sedan såg jag att det var päron. Givetvis päron. Formen talar ju sitt tydliga språk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar