fredag 17 januari 2014

En aktiv fredag


Friluftslivet
Nåväl, sant friluftsliv [med skog och sånt] kanske det inte var, men vi var i alla fall ute på området och strosade. Den helvetiska snön har ju nu anlänt, så vi drog runt med Klara på hennes Stiga Snowracer, som nu äntligen är utrustad med en ny skida. Klara syns inte på bilden, fast hon sitter på kälken precis bakom mig. Jag drar henne, men stannar här upp för att fotografera. Jag tycker om bilden, trots att jag avskyr vintern. En typisk vinterdag i vår ände av stan, var alltså detta.


Lunchen
Till vänster är min tallrik, innehållande två paket nudlar och två burkar tonfisk. Smaken sitter i länge, kan jag säga. Inte helt fel, dock.


Inköpen
Idag gjorde man ett par inköp. Dels en skruvdragare från Black & Decker med en minst sagt innovativ funktion, nämligen en acceleratormeter som gör att man inte skruvar med knapptryck, utan med en vridrörelse. Jag gillade idén skarpt, och då produkten var utgående ur vårt sortiment (40-8570) blev REA-prislappen den avgörande faktorn. Även en sats med tänger (40-7144) köptes. Man vet ju aldrig när man behöver en schysst tång.


Nattningen
Klara har somnat för inte alltför länge sen, och hustrun ligger med sin digitala assistent. På henne halvligger Gustaf. Han är tillfreds med tillvaron.


Kvällssällskapet
Klockan hade blivit rätt mycket när jag sammanstrålade med ett par kamrater. Vi satt ner och pratade om allt från politik till vardagsfilosofi, och det hann gå in på småtimmarna. Till sist blev alla trötta och det föll sig helt naturligt att mina vänner sökte en stunds vila på varsitt håll i lägenheten. Den ena somnade rentav framåtlutad, medan den andra hittade sig en lugn vrå var han kunde lägga sig tillrätta på rygg.

Ja, jag blev för ovanlighetens skull kvarlämnad som sista vakna man i skutan, och jag kunde mitt i allt inte låta bli att uppleva en slags trygghet i sällskapet. Jag åkte långt bakåt i tiden, då känslan var densamma som en sen natt på ett s.k. 'datorparty' nån gång i mitten av nittiotalet. Det var egentligen bara Jolt Cola som saknades. Bara en kort stund senare uppsökte även jag John Blunds paradis. En oerhört trevlig kväll i gott sällskap hade nått sin ände.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar